pozvala se na tvrdnje konjevića

Jočić nazvala Krivokapića "običnom lažavom, izdajničkom tranjom"

Premijersi sat juče je obilježila i žustra polemika poslanika SDP-a Raška Konjevića i premijera Zdravka Krivokapića, koja se kasnije preselila i na Tviteru

41492 pregleda 858 reakcija 138 komentar(a)
Jočić, Foto: Luka Zeković
Jočić, Foto: Luka Zeković

Predsjednica Upravnog odbora Nacionalnih parkova Crne Gore Marina Jočić nazvala je premijera Zdravka Krivokapića "običnom lažavom, izdajničkom tranjom".

"Poslije Raškovog svjedočenja, jasno je da je Krivi obična lažava, izdajnička tranja. Ključni pitanje je zašto ga Demokrate kao takvog zdušno podržavaju", napisala je Jočić na Fejsbuk profilu.

Marina Jočić
foto: Screenshot

Premijerski sat juče je obilježila i žustra polemika poslanika SDP-a Raška Konjevića i Krivokapića, koja se kasnije preselila i na Tviter.

Konjević je rekao da je opasna sklonost premijera da lako daje izjavu koja mu potom postaje teret, imajući na umu izjavu Krivokapića da mu je prijetilo hapšenje.

"Pojedini vaši ministri su mislili da dovedu druga na mjestu predsjednika Privredne komore. Vrlo ste kratko na poziciji premijera, ali dozvolite da možemo u tom segmentu mislimo drugačije", rekao je Konjević.

Uslijedio je i odgovor predsjednika Vlade:

"Spomenuli ste drugove, to ste najbolje demonstrirali na slučaju Volkano, kada ste svoj našoj djeci obezbijedili šansu da se kockaju. Umjesto da se bavimo znanjem, bavimo se kockom. Umjesto da pričamo ko je kome blizak, i prema njemu da definišemo mjeru, treba definisati kriterijume i kompetencije koje će neko da zadovolji. Makar bio i u privrednom udruženju poput Privredne komore. Ovdje se igrala igra ljudi koji glasaju, a nijesu elementarnu obavezu prema Crnoj Gori odužili, a to je porez".

O navodima da mu se spremalo hapšenje, premijer je naveo da je rekao što je rekao, te da institucije sistema treba da pokažu mjeru djelovanja. Istakao je i da da to nije informacija bez izvora, "a da taj koji želi da dokaže da to nije tačno, neka podnese krivičnu prijavu".

"Vrlo često, manipulatorski, želite da kažete da nijesmo dosljedni. Želite sjutra da kažete da sam slagao tom izjavom. Ne, ovo je izjava koja je tačna", kazao je Krivokapić Konjeviću.

Poslanio SDP-a u odgovoru je rekao premijelu "trepnuli nijeste, a rekli ste laž".

"Sagoreće vas mlađani saradnici. Pođite u arhivu Ministarstva finansija, uzmite pravilnike. Nađite jedan pravilnik iz 2013. godine i vidite čiji je potpis. Na riječ saradnika vi ih opalite u javnosti. Tako ste se našli i oko izjave da će neko da vas hapsi. I kažete, neka neko istražuje. Pa nijeste vi običan građanin, vi ste premijer. Ne može premijer da bude šarlatan koji priča šta hoće. Premijer mora biti ozbiljan čovjek. Zamislite, kad bih ja bio kao Vi i prepričavao razgovore koje ste vodili sa mnom prije formiranja Vlade. Pa ste poslije govoriili da tog Daku Davidovića ne poznajete, a dolazili ste sa njim. Slušali ste ga fantastično. Treba li da prepričavam razgovore sa sve slikama cvijeća koje ste donosili našoj bivšoj predsjednici. Bili gost u njenom stanu. Pa šta ste sve govorili o nekim ljudima u Parlamentu. Neću ja to da radim, ali ne možete tako sa mnom da se igrate jer vas pusti niz vodu vaš mlađani ministar. Igraju se saradnici sa vama. Mnogo ste ozbiljniji čovjek nego što izgleda kad ovdje dođete. Sagore vas sa poluinformacijama ili netačnim informacijama. Ne interesuje mene Vaš izvor, jer može biti samo institucijalni. Tužilaštvo optužuje ali ne sudi. Završiće se i ovo. Kad neko bude tragao za papirima vaših mlađanih ministara, možda se i tu ponešto nađe. Ali ništa bez papira. Čuvajte se mlađanih ministara", odgovorio je Konjević.

Premijer je kasnije na Tvitreru napisao da je Konjević, kao ministar finansija u prelaznoj Vladi Mila Đukanovića, donio pravilnik o izmjenama i dopunama PRAVILNIKA O PROSTORNIM I TEHNIČKIM USLOVIMA ZA PRIREĐIVANJE KLADIONIČKIH IGARA koji je objavljen u Službenom listu.

"Postoje zvanični pisani tragovi u kojima se vidi doprinos poslanika Konjevića da kladioničarske igre budu dostupne i u ugostiteljskim objektima i time je svoj našoj djeci obezbjedio dostupnu mogućnost za kocku", napisao je Krivokapić na Tviteru.

Konjević mu je, takođe na istoj društvenoj mreži odgovorio da će objaviti izvorni Pravilnik iz 2013. ili 2014. "i dokazati Vam da saopstavate laž".

"Naravno treba i da kažete šta je i u tom Pravilniku nezakonito ili neustavno. Uzgred, ako imate nešto protiv mene da sam uradio nezakonito, da imam neki biznis skriveni kao Vaša familija, vlast ste naredite i hapsite me. Ali pazite brzo će Vaši poslovi ugledati vidjelo", napisao je Konjević.

Preporučujemo za Vas