Vučurović: Bečić zaslužio da bude smijenjen

„Ne znamo koji su pravi motivi da Demokrate budu protiv svih koji žele da se izglasa novi Tužilački savjet, ali ponavljamo da tim činom spašavaju od smjene Milivoja Katnića i sve one zbog kojih je tužilaštvo decenijama označeno kao partijska institucija koja je pod direktnom kontrolom Đukanovića“

13846 pregleda 89 reakcija 90 komentar(a)
Vučurović, Foto: Screenshot/Youtube
Vučurović, Foto: Screenshot/Youtube

Predsjednik parlamenta Aleksa Bečić zaslužio je da bude smijenjen zbog kršenja Poslovnika i nezakazivanja sjednice Skupštine i pored potpisa 27 poslanika, smatraju u Demokratskom frontu (DF).

DF i više partija parlamentarne većine zatražili su u petak od Bečića da za danas zakaže sjednicu parlamenta na kojoj bi bio izabran Tužilački savjet, što on nije učinio.

Poslanik DF-a Jovan Vučurović je u reagovanju naveo da "onaj koji se protivi izglasavanju novog Tužilačkog savjeta podržava kriminal, Mila Đukanovića i Milivoja Katnića“.

„Ovdje mislim i na političke strukture i na pojedine ambasadore koji su se proteklih dana otvoreno miješali u unutrašnje stvari Crne Gore i bili glasni u odbrani korumpiranog tužilaštva“, precizirao je Vučurović.

Prema njegovim riječima, aktuelno tužilaštvo je bilo prepoznato i od DF-a, i od Demokrata, i od Građanskog pokreta URA kao partijska institucija koja, kako je naveo, štiti režim Mila Đukanovića i njegove kriminalce i tajkune.

„Tako da javnost treba da sudi o tome zašto se sprečavaju promjene nakon kojih bi tek mogli da pričamo o tome da smo na putu slobode i demokratije“, dodao je Vučurović.

Kako je kazao, DF se godinama borio da se u Crnoj Gori promijeni režim, i kada je došlo vrijeme njegove demontaže, pojavile su se političke strukture koje sprečavaju glavnu reformu - u tužilaštvu, a kojima su puna usta bila priče o reformama.

„Ne znamo koji su pravi motivi da Demokrate budu protiv svih koji žele da se izglasa novi Tužilački savjet, ali ponavljamo da tim činom spašavaju od smjene Milivoja Katnića i sve one zbog kojih je tužilaštvo decenijama označeno kao partijska institucija koja je pod direktnom kontrolom Đukanovića“, naveo je Vučurović.

Prema njegovim riječima, da li neko u rukovodstvu Demokrata ima strah od Katnića i njegove fioke i da li je ucijenjen, manje je bitno u poređenju sa štetom koja je napravljena.

„Jer građani sigurno nijesu očekivali da skoro godinu nakon izbora na čelna mjesta u tužilaštvu i sudstvu imamo poznate sluge Demokratske partije socijalista“, dodao je Vučurović.

Kako je naveo, razlozi koje Demokrate pominju kao motiv da ne glasaju su smiješni, i samo su izgovor.

„Jer Bečiću nije valjao Nikola Bulatović, jedan od najboljih advokata u Crnoj Gori, a valja mu jedan Milivoje Katnić“, kazao je Vučurović.

On je poručio da će DF znati da odgovori na tu, kako je naveo, klasičnu opstrukciju, za koju najveću odgovornost snosi prvenstveno Bečić.

„Zbog kršenja poslovnika i nezakazivanja sjednice skupštine, i pored potpisa 27 poslanika, kao i zbog toga što je sačuvao Milivoja Katnića na vrhu tužilaštva, Aleksa Bečić je zaslužio da bude smijenjen“, zaključuje se u reagovanju Vučurovića.

Bonus video: