Bajčetić: Podržavamo mi LGBT osobe, ali...

"Radi se o toksičnim uticajima sa treće strane na politička dešavanja u zemlji", kazao je poslanik PzP-a

15717 pregleda 24 reakcija 24 komentar(a)
Bajčetić, Foto: Boris Pejović
Bajčetić, Foto: Boris Pejović

Poslanik Pokreta za promjene Nikola Bajčetić kazao je da organizacije posvećene zaštiti prava LGBT osoba vrlo dobro znaju da su u njima uvijek imali prijatelje, kao i to da maksimalno podržavaju prava LGBT osoba.

Bajčetić se oglasio nakon što je predsjednica Upravnog odbora LGBT Forum Progres, Bojana Jokić, najavila da će se ta nevladina organizacija obratiti nadležnim organima povodom njegove prethodne izjave, kako bi ocijenili da li u njoj postoje elementi govora mržnje i/ili prekršajnog djela.

"Ali ovdje se radi o toksičnim uticajima sa treće strane na politička dešavanja u zemlji. I to sa zadnje strane… zbog toga ne smijemo da ćutimo. Potpuno razumijem sto su se razni grantoprezi iz LGBT navukli na ovaj tvit. Ovo im je idealna prilika da opravdaju svoje grantove. Imajući u vidu da aktuelni šef Skupštine preuređuje istu, očekujem da i oni doniraju. Samo ih molim da zidovi ne budu krečeni u duginim bojama", objavio je Bajčetić na Tviteru.

Bajčetić je juče poručio da Crna Gora neće biti talac "p***rske satanističke sekte".

Zeković: Bošnjak da osudi homofobni govor svog kolege

Aktivista za ljudska prava i član Savjeta Građanske inicijative "21. maj" Aleksandar Zeković pozvao je poslanicu PzP-a i potpredsjednicu Skupštine Branku Bošnjak da osudi homofobni govor svog kolege.

"Pamtim je kao osobu koja drži do zaštite od diskriminacije. Netolerantni i neprimjereni rječnik Bajčetića, koji LGBT osobe karakteriše kao opasnost po društvo, traži njenu reakciju", saopštio je Zeković.

Naglasio je da poslanici i poslanice imaju posebnu odgovornost da se suzdrže od nastupa koji doprinose širenju i podsticanju mržnje i mogu ugroziti društveno prihvatanje i bezbjednost drugih.

Bonus video: