Adžić: Piculine pozitivne ocjene motivacija u borbi protiv kriminala

Potpredsjednik GP URA kazao da je šverc cigareta preko teritorije Crne Gore godinama "kaljao ugled" naše države u međunarodnim okvirima

4603 pregleda 40 reakcija 18 komentar(a)
Adžić, Foto: URA
Adžić, Foto: URA

Pozitivne ocjene stalnog izvjestioca Evropskog parlamenta za Crnu Goru, Tonina Picule, motivaciono djeluju na vlast u našoj državi i značajno utiču na to da se nastavi sa odlučnom borbom protiv krijumčarenja cigareta, kao i sa sveukupnom borbom protiv organizovanog kriminala, kazao je potpredsjednik Građanskog pokreta URA Filip Adžić.

Picula je u razgovoru za "Vijesti" kazao da je kao dobrodošla odluka Vlade o zabrani skladištenja duvanskih proizvoda u okviru Slobodne zone "Luke Bar", navodeći da je time Crna Gora Evropskoj uniji dala dokaz ozbiljnosti u implementaciji transparentnosti, jačanju institucija, djelotvorne tržišne privrede, kao i sposobnosti preuzimanja obaveza.

Adžić je u saopštenju istakao i da je šverc cigareta preko teritorije Crne Gore godinama "kaljao ugled" naše države u međunarodnim okvirima, jer je, prema nezvaničnim informacijama, oko 25 odsto prokrijumčarenih duvanskih proizvoda iz Crne Gore završavalo u zemljama EU i Velikoj Britaniji.

Podsjeća da je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, kao predsjednik Biroa za operativnu koordinaciju, na sjednici održanoj 22. jula predložio da Vlada usvoji odluku o zabrani skladištenja duvanskih proizvoda u Luci Bar, kao i češću kontrolu Novog duvanskog kombinata u Podgorici.

"Od samog početka rada 42. Vlade i Kabineta potpredsjednika reforme u oblasti vladavine prava i oštrija borba protiv organizovanog kriminala i korupcije stavljene su kao prioritet u radu, s ciljem da Crna Gora napreduje integracionom procesu i poglavlju 23, kao ključnom preduslovu daljeg napretka. Nastavlja se dalja borba s ciljem da Crna Gora bude prepoznata kao zemlja pravde, a ne zemlja kriminala. Može Crna Gora", zaključio je Adžić.

Povezani članci

02. Avgust 2021.

Picula: EU neće tolerisati nerazumnost vlasti

Bonus video: