"Naša Vlada je našla novac": Bivša vlast traži priznanje za gradnju graničnog prelaza

"Da se zna - obećao sam to našim građanima i našoj dijaspori prije tri godine, i naša Vlada je našla novac, završila put - sve do otvaranja! Lijepo što ga je nova vlast otvorila…", napisao je Marković

22504 pregleda 80 reakcija 80 komentar(a)
Sa otvaranja graničnog prelaza, Foto: Boris Pejović
Sa otvaranja graničnog prelaza, Foto: Boris Pejović

Bivši predsjednik Vlade, a sada poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) u Skupštini Crne Gore, Duško Marković tražio je od Vlade Zdravka Krivokapića da se ne kiti tuđim rezultatom, već da prizna zasluge Vladi koju je on predvodio.

Marković se oglasio na Tviteru nakon što su premijer Krivokapić i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović zajedno sa premijerom Albanije Edijem Ramom otvorili granični prelaz Zatrijebačka Cijevna - Grabon.

"Decenije su prolazile, a sjeveroistočna Crna Gora bila je bez infrastrukture i puta koji zaslužuju vrijedni žitelji Gusinja, Plava i Gornjeg Polimlja od Velike do Andrijevice. Da se zna - obećao sam to našim građanima i našoj dijaspori prije tri godine, i naša Vlada je našla novac, završila put - sve do otvaranja! Lijepo što ga je nova vlast otvorila…", napisao je Marković na Tviteru.

Na ovaranje graničnog prelaza nije ostao ravnodušan ni bivši ministar kulture iz redova DPS-a Aleksandar Bogdanović.

Poručio je da je jasno da je Vlada, u nedostatku svojih projekata, prinuđena da se diči tuđim.

"Predsjednik Vlade danas je otvorio granični prelaz, ni kriv ni dužan. Radovi su ugovoreni, finansirani i izvedeni u mandatu prethodne Vlade. Najmanje što je premijer mogao da uradi - bilo je da pozove prethodnike da prisustvuju današnjem događaju. Ali, kao i nedavno u Kotoru, jasno je da je ova Vlada, u nedostatku barem jednog jedinog projekta koji je sama započela, prinuđena da se diči tuđim dostignućima. I to ne čudi - tamo gdje nema ni stručnosti ni znanja, ništa im drugo i ne preostaje", napisao je Bogdanović.

Poslanik Socijaldemokrata Crne Gore Damir Šehović kazao je da aktuelna Vlada sa putem Dinoša-Cijevna Zatrijebačka nema nikakve veze, i da se "kiti tuđim perjem".

"Putni pravac Dinoša - Cijevna Zatrijebač koji vodi od Podgorice do Gusinja, čija dužina je 17 kilometara, a ukupna vrijednost oko devet miliona eura, rekonstruisan je zahvaljujući prethodnoj Vladi i premijeru Dušku Markoviću, a na inicijativu naše dijaspore, naročito Fondacije Gusinje iz Njujorka", napisao je Šehović na Tviteru.

Dodao je da Krivokapić i Vlada na čijem je čelu "svoju deklarativnu posvećenost Plavu i Gusinju treba da pokažu odnosom prema zahtjevu za izgradnjom puta Plav-Dečane, čije projektovanje se privodi kraju".

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković zamjerio je što na otvaranju graničnog prelaza niko nije Vladinih zvaničnika nije pomenuo Duška Markovića i njegov kabinet, za čijeg mandata je, kako tvrdi, posao praktično završen.

"Među prisutnima nije bilo gradonačelnika Podgorice (slanje pozivnice eksplicitno zabranjeno). Stil je sam čovjek", poručio je Vuković.

Bonus video: