Svaki odgovorni pojedinac bi podnio ostavku

Bulatović se nada da će mu pojedini bivši državni funkcioneri pomoći, pritiskom na više sudske instance, kako bi se presuda ukinula ili preinačila. Zauzvrat, treba da počne rasprodaja opštinske zemlje za lične i porodične interese istih koji mu to obećavaju, tvrdi Martinović

16262 pregleda 306 reakcija 41 komentar(a)
Martinović, Foto: Savo Prelević
Martinović, Foto: Savo Prelević

Predsjednik Opštine Kolašin Milosav Bulatović bi trebalo da posnese ostavku, nakon što je, odlukom Višeg suda, zbog zloupotrebe službenog položaja, osuđen na uslovnu kaznu zatvora od šest mjeseci, smatra poslanik i šef odborničkog kluba Demokrata Vladimir Martinović. Prema njegovim riječima, “presuda predsjedniku Opštine najbolja je potvrda da aktuelna kolašinska vlast (DPS-GB-SD) od samog starta radi nezakonito”.

”Ono što bi uradio svaki odgovorni pojedinac u ovakvoj situaciji jeste da podnese neopozivu ostavku na funkciju, što i Zakon o lokalnoj samoupravi predviđa, ali ne i Bulatović. Međutim, Bulatović se nada da će mu pojedini bivši državni funkcioneri pomoći, pritiskom na više sudske instance, kako bi se presuda ukinula ili preinačila. Zauzvrat, treba da počne rasprodaja opštinske zemlje za lične i porodične interese istih koji mu to obećavaju”, tvrdi Martinović.

Kako kaže potpredsjednik Demokrata, biće “zanimljivo posmatrati pojedine strukture vlasti koje su u posljednje vrijeme izigravali opoziciju unutar vlasti, kako će se odnijeti prema tom pitanju”. Martinović smatra i da će to biti “neodgovorno i kalkulantski, kao i do sada”. On kaže da je “ovih dana na kolašinskoj političkoj sceni prisutno veliko pomirenje ‘zavađenih strana’ vlasti”.

”Građanima Kolašina pokušće da prodaju pomirenje u vidu novih ili reformisanju postojećih lokalnih političkih struktura s pojedinim privrednicima, koji očito nijesu ni sami svjesni da su upali u nezakonitu mrežu koju pletu lokalni činioci vlasti. To se ogleda u svakodnevnom dopuštanju protivpravnih radnji na štetu kako građana opštine Kolašin, ali i državnih resursa”, tvrdi Martinović.

Demokrate će sa, najavljuje on, “budnom pažnjom pratiti i pritiske na državne organe, kao i zakonitost rada lokalne samouprave”. Sve, kako objašnjava, “u cilju razobličavanja brojnih prevara koje se pokušavaju na vrlo perfidan način servirati građanima kolašinske opštine u susret lokalnim izborima”.

”Upozoravamo sve one koji će se pronaći u ovom tekstu da je pravna država počela da funkcioniše, ali da mora još snažnije i u svakoj prilici pokazati vladavinu zakona i institucija. Sve to će se ubrzo intenzivirati kroz reforme koje nas očekuju u tužilaštvu. Dosta je bilo selektivne primjene zakona”, zaključuje Martinović.

Bonus video: