URA: Mafijaški pokušaji ugrožavanja porodica nas neće zaustaviti

"Raste nervoza u redovima onih koji su godinama kršili zakone i nemilice zloupotrebljavali državne resurse", ocijenili su u Građanskom pokretu URA

5961 pregleda 393 reakcija 32 komentar(a)
Foto: URA
Foto: URA

Građanski pokret URA oglasio se povodom slučaja pronalaska ručne bombe u dvorištu kuće državnog sekretara Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Rada Miloševića, poručivši "svima koji su možda i pomislili" da ih mogu zaplašiti da im zapravo daju dodatni motiv da do kraja raskrinkaju "sve kriminalne strukture u državi".

"Kad smo se odlučili za borbu protiv režima znali smo da ona podrazumijeva i borbu protiv organizovanih kriminalnih struktura. Svjesni rizika u koji se upuštamo ipak smo ga prihvatili i ovim putem poručujemo svima da nas zaustaviti neće i ne mogu bez obzira na količinu uvreda, neistina, podvala, čak i prijetnji, napada ili ovakvih mafijaških pokušaja ugrožavanja porodica", saopštili su iz URE.

Ocijenili su da, kako se približavaju promjene u Tužilaštvu i usvajanje Zakona o porijeklu imovine, "raste nervoza u redovima onih koji su godinama kršili zakone i nemilice zloupotrebljavali državne resurse".

"Raste nervoza kod onih koji su se na grbači naroda enormno obogatili i u svakom od nas koji želimo pravnu državu bez korupcije i kriminala vide protivnike koje izgleda treba fizički eliminisati", dodaje se u saopštenju.

Ručna bomba pronađena u dvorištu kuće
Ručna bomba pronađena u dvorištu kućefoto: Privatna arhiva

Iz URE ističu da su 30. avgusta prošle godine poručili da će Crna Gora biti široka za sve poštene građane i "uska za mafiju i one koji su se ogriješili o Ustav" i zakone.

"Ruka pravde je krenula i više je niko ne može zaustaviti bez obzira na ovakve ili slične pokušaje. Svojim časnim djelovanjem i profesionalnim radom gospodin Milošević je pokazao kako se štiti državni interes i otkrio na koji način su namještani tenderi, kako je granica Crne Gore svjesno ostala nezaštićena i kako je falsifikovan brend pribavljene opreme. Jasno je da profesionalan rad, naročito u ovako važnom sektoru kao što je MUP mnogima izaziva nervozu i paniku, te da su ovo poslednji pokušaji zaustavljanja pravne države i stvaranja snažnih institucija", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: