Šainović: Opozicija da formira blok sa kojim će ući u prijevremene parlamentarne izbore

“Od samog početka ova privremena Vlada preuzela je rukovođenje državom nespremna, nevješta i neuka, a iz dana u dan to sve na sve pogubniji način i dokazuje”, kazao je Šainović

7858 pregleda 124 reakcija 24 komentar(a)
Šainović, Foto: Liberalna partija
Šainović, Foto: Liberalna partija

Opozicione partije moraju se hitno okupiti i bez kalkulacija formirati blok za modernu, multietničku i građansku državu, sa kojim će ući u prijevremene parlamentarne izbore, smatraju u Liberalnoj partiji (LP).

Generalni sekretar te partije Esad Šainović ocijenio je da Vlada, na čelu sa premijerom Zdravkom Krivokapićem, vodi potpuno promašenu politiku i da je izgubila povjerenje javnosti i poslanika u Skupštini, koji to i otvoreno govore.

“Od samog početka ova privremena Vlada preuzela je rukovođenje državom nespremna, nevješta i neuka, a iz dana u dan to sve na sve pogubniji način i dokazuje”, kazao je Šainović.

Kako je naveo, opasan politički avanturizam ljudi koji su se slučajno zadesili na najvišim rukovodećim pozicijama u državi i danas, bez ikakvog povjerenja građana i utemeljenja u izbornom rezultatu, vode društvo u sunovrat.

Šainović je ocijenio da će to ostaviti dalekosežne posljedice po ekonomiju i vanjsku politiku, kao po stabilnost institucija.

“Građanske, procrnogorske i proevropske partije trenutne opozicije moraju se hitno okupiti i bez kalkulacija formirati blok za modernu, multietničku i građansku državu sa kojim će ući u prijevremene parlamentarne izbore koji nas uskoro očekuju”, rekao je Šainović.

Prema njegovim riječima, nema sumnje da su političke i društvene snage koje vide Crnu Goru kao slobodno, otvoreno i građansko društvo, mnogo snažnije i imaju značajnu podršku.

Šainović je kazao da je zbog toga od ključnog značaja da se svi koji vjeruju u takvu Crnu Goru ujedine i pruže snažan odgovor na "permanentna poniženja koje građanima ova vlast priređuje".

On je ocijenio da građani od njih očekuju da budu odgovorni i na visini zadatka.

“Građanska Crna Gora imala je vremena da se oporavi od šoka eskalacije šovinizma, konsoliduje, i vrijeme je da konačno da snažan, zajednički odgovor, a liberali će uvijek biti u prvom redu takve borbe”, kazao je Šainović.

On je rekao da je dovedeno u pitanje sve što je urađeno u protekle dvije decenije, osnovna ustavna načela i sav napor koji je uložen da Crna Gora postane savremeno, moderno i otvoreno društvo, članica NATO-a, svjetska destinacija u turizmu i najnapredniji kandidat za članstvo u Evropskoj uniji.

“Razlika imeđu dva koncepta, koji nudimo mi i koji nude oni, nije ni partijska ni nacionalna, već civilizacijska, i svako ko vidi Crnu Goru u modernom i savremenom društvu slobodnih i suverenih naroda, na našoj je strani i dobrodošao je”, zaključio je Šainović.

Bonus video: