Bogdanović: Nijesmo tražili sukob, samo smo se branili

Boris Bogdanović ne odbija ponudu za razgovor Milana Kneževića i kaže da nikad nijesu bježali od toga

20440 pregleda 258 reakcija 21 komentar(a)
Demokrate i DF se ne slažu oko načina prevazilaženja krize vlasti: Bogdanović, Foto: Igor Sljivancanin
Demokrate i DF se ne slažu oko načina prevazilaženja krize vlasti: Bogdanović, Foto: Igor Sljivancanin

Demokratska Crna Gora nikada nije bježala od razgovora s predstavnicima parlamentarne većine, ali nikada nije ni inicirala sukobe s istima, već je bila primorana da se brani, kazao je “Vijestima” predsjednik kluba poslanika koalicije “Mir je naša nacija” Boris Bogdanović komentarišući izjavu jednog od lidera Demokratskog fronta Milana Kneževića da prije sastanka partija koje čine vlast treba da razgovaraju Demokrate i DF.

Funkcioner Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović predložio je u nedjelju da novi sastanak većine, o rješenju krize u vlasti, bude održan 30. avgusta, nakon što prethodna tri održana u junu i julu nijesu bila uspješna.

Knežević je na Tviteru komentarisao da je prije toga neophodno da prvo DF i Demokrate, tokom avgusta, razgovaraju o ovoj i drugim temama “koje opterećuju njihove odnose”.

Upitani da li su spremni da odgovore na ponudu lidera DNP, iz Demokrata su “Vijestima” dostavili izjavu šefa kluba u parlamentu.

“Potrebno je da se prethodno uvažavamo i poštujemo, a onda i razgovaramo. Vjerujemo da je predlog poslanika Kneževića u tom pravcu”, kazao je Bogdanović.

Demokrate i DF se ne slažu oko načina prevazilaženja krize vlasti. Dok DF traži ostavku premijera Zdravka Krivokapića i formiranje potpuno nove vlade, Demokrate su protiv toga i poručuju da “neće Vladu rušiti s DPS-om”. Demokrate i Građanski pokret URA su na prethodnim sastancima većine zastupali stav o rekonstrukciji postojeće Vlade.

Premijer je nekoliko puta rekao da neće podnijeti ostavku, zbog čega je DF najavio mogućnost protesta u septembru.

Oni selektivno bojkotuju Skupštinu, a u više navrata su tvrdili da predsjednik Aleksa Bečić (Demokrate) nema njihovu podršku.

Iz DF je najavljeno da će prekinuti bojkot kada bude glasanje o članovima Tužilačkog savjeta.

Većina je postigla saglasnost oko tri kandidata za TS, a Demokratama je sporan četvrti, Nikola Bulatović, jer je u slučaju “Državni udar” bio branilac jednog od lidera DF-a, Andrije Mandića.

Većina vladajućih partija, kako su ranije rekli za “Vijesti”, nema ništa protiv novog sastanka u cilju nalaženja rješenja za krizu u vlasti, poručujući da je postojeće stanje neodrživo i zbog toga su svi na gubitku.

Bonus video: