Vujović: Sport na Cetinju polako nestaje

“Kao osoba koja voli sport i kao roditelj koji svoju djecu želi da uči zdravim stilovima života na ove činjenice ne mogu da ostanem ravnodušan"
114 pregleda 7 komentar(a)
Ivan Vujović, Foto: Crnogorska
Ivan Vujović, Foto: Crnogorska
Ažurirano: 14.11.2017. 14:52h

Svi znamo da je Cetinje nekada važilo za grad iz kojeg je izašlo mnogo svjetskih asova, kazao je danas kandidat za odbornika Crnogorske u SO Prijestonice, Ivan Vujović i dodao da "Sada, na našu žalost, sport na Cetinju polako nestaje”.

"Ovih dana je, upravo pred izbore, počela izgradnja stadiona i to, kako ističu, po evropskim standardima. Mi iz Crnogorske smatramo da je dobro da jedan takav stadion postoji to jest da naš grad ima jedan takav stadion. Ali ono što je najvažnije jeste da taj isti stadion ne stane samo na izgradnji ograde već da se, nakon 26. novembra, istim tempom nastavi izgradnja stadiona, a da ne postane još jedna fabrika čokolade”, istakao je Vujović.

On je dodao, da je tužna činjenica da naša djeca danas provode dane na ulici umjesto u sportskim halama kojih na Cetinju nema, a ove koje postoje nisu prilagođene potrebama i ne ispunjavaju sve potrebne uslove.

“Ne mogu, a da ne pomenem i tugu zbog fudbalskog kluba “Lovćen” koji postoji još od 1913. godine, a doživio je takav krah i postao drugoligaški tim. Takođe je sramotno i to da rukometni klub “Lovćen”, koji smo nekada dočekivali na Trgu kralja Nikole sa svim titulama sa Svjetskog prvenstva doživi da nema dvoranu, već rukometaši moraju da odlaze u susjedne gradove kako bi održali treninge”, naveo je Vujović.

“Kao osoba koja voli sport i kao roditelj koji svoju djecu želi da uči zdravim stilovima života na ove činjenice ne mogu da ostanem ravnodušan. Cetinje nije više onaj grad koji je nekad bio, prepoznat po uspješnim i istaknutim sportskim klubovima i imenima i to boli”, naglasio Vujović.

Bonus video: