DF: Krivokapić da predloži Zakon o popisu i dolazimo da glasamo

"Popis je za naš narod jedna od najvažnijih tema, a DF nikada nije izdao i iznevjerio one koje je zastupao", naveli su iz tog političkog saveza

30346 pregleda 454 reakcija 94 komentar(a)
Lideri DF-a (arhiva), Foto: Luka Zeković
Lideri DF-a (arhiva), Foto: Luka Zeković

Demokratski front pozvao je predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića da predloži Zakon o popisu, i kazali da će poslanici tog političkog saveza doći u Skupštinu da taj akt glasaju.

U odgovoru premijeru kazali su da je DF još od izbora aktuelne Vlade tražio da ona predloži Zakon o popisu, koji je odavno bio pripremljen i njoj dostavljen još u martu.

"Dakle, namjera da se pobjegne od popisa nije povezana sa odsustvom DF sa plenarnih zasijedanja Skupštine, već su u pitanju drugi razlozi. Uostalom, bolje da su Zdravko i Milojko predložili zakon, nego što su nedavno skakali po Japanu. Takođe, istina je da DF od decembra prošle godine traži održavanje popisa i zato je amandmanom na budžet obezbijedio neophodna sredstva da se u potpunosti realizuje. Nije Krivokapić istakao da je problem u zakonu, nego u rokovima i da se popis ne može zbog toga realizovati u ovoj godini. Ko mu je branio da zakon predloži Skupštini još u martu. Ako je samo problem u Zakonu, neka Zdravko Krivokapić predloži Zakon o popisu i DF će ga glasati", saopštili su iz DF-a.

Smatraju da je i dosad bilo vremena da se taj zakon predloži, ali da to Krivokapića "očigledno nije interesovalo".

"Dakle, samo neka on predloži Zakon o popisu i DF je tu da glasa, kao što ćemo biti tu i kada se bude glasao novi Tužilački savjet, a svakako da ima čitav niz drugih predloga zakona za naše opravdano odsustvo sa zasijedanja Skupštine. Popis je za naš narod jedna od najvažnijih tema, a DF nikada nije izdao i iznevjerio one koje je zastupao. U konačnom, nijesmo znali da je oduzimanje mercedesa, aviona i kabineta ovako povezano sa popisom, ali evo ispada da jeste", zaključuju iz DF-a.

Bonus video: