od mfss zaTRAŽENO DA preduzme potrebnE aktivnosti

Predlog Zakona o popisu Vlada usvaja 26. avgusta?

Krivokapić je prije dva dana u Pljevljima kazao da je "teško očekivati da se ove godine organizuje popis u Crnoj Gori" jer je potrebno napraviti dovoljno dobru pripremu sa brojnim testiranjima "da bi to bilo izvršeno"

43369 pregleda 644 reakcija 97 komentar(a)
Sa jedne od sjednica Vlade (Ilustracija), Foto: Gov.me/Saša Matić
Sa jedne od sjednica Vlade (Ilustracija), Foto: Gov.me/Saša Matić

Predlog Zakona o popisu naći će se na Dnevnom redu sjednice Vlade, koja će se održati 26. avgust, potvrđeno je "Vijestima".

"Dijelimo sa vama važnu informaciju i molimo za preduzimanje potrebnih aktivnosti za realizaciju. 26. avgusta održaće se sjednica Vlade za koju je planirano usvajanje predloga Zakona o popisu", piše u dopisu koji je iz Kabineta premijera Zdravka Krivokapića Ministarstvu finansija i socijalnog staranja.

Krivokapić je prije dva dana u Pljevljima kazao da je "teško je očekivati da se ove godine organizuje popis u Crnoj Gori" jer je potrebno napraviti dovoljno dobru pripremu sa brojnim testiranjima "da bi to bilo izvršeno".

"I Srbija je odložila popis za sledeću godinu. Popis se ne vrši ni zimi ni ljeti nego s proljeća i jeseni. Mislim da prigovor Eurostata koji je upućen Monstatu dovoljno govori da i tu trebaju da de se određene promjene jer statistika ponekad zna da vas povede u pogrešnom smjeru. Mi želimo da imamo pouzdane, provjerene i tačne podatke. Da pokušamo ovog puta da simuliramo jedan dvostruki način rada - klasični koji se vrši i sa novim tenologijama koji bi na licu mjesta upisivali i probali da u nekom budućem vremenskom periodu, ako ne uredimo registre, možem to brže uraditi", rekao je Krivokapić.

Demokratski front juče je pozvao Krivokapića da predloži Zakon o popisu, i kazali da će poslanici tog političkog saveza doći u Skupštinu da taj akt glasaju.