Martinović Veljoviću: Što si komandovao, komandovao si, samo te haos može spasiti od zakona

"On je zaštitno lice svih najgorih stvari koje su se ovoj državi dešavale tokom prethodnih 30 godina", naveo je Martinović

40619 pregleda 471 reakcija 83 komentar(a)
Martinović, Foto: Luka Zeković
Martinović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 15.08.2021. 20:10h

Poslanik Demokratske Crne Gore Vladimir Martinović saopštio je danas da savjetnik predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića i bivši šef Uprave policije Veselin Veljović poziva na otpor, proteste, nemire...

"Čist dokaz da sve što se ovih dana dešava u smislu dizanja tenzija, organizovanja okupljanja vodi se iz najbrutalnije političke organizacije sklone užasnim manipulacijama, zvane DPS (Demokratska partija socijalista). Građani pozivaju na mir, DPS na nemire. Veljoviću, što si komandovao, komandovao si", napisao je Martinović na Tviteru.

Veljović je u autorskom tekstu za Pobjedu pozvao građane da se 4. septembra masovno okupe na Cetinju, a pripadnike sektora bezbjednosti da tog dana odbiju pojedina naređenja.

On na okupljanje poziva povodom najave ustoličenja vladike Joanikija za mitropolita crnogorsko-primorskog.

Martinović je u saopštenju naveo da Veljović, "svaku situaciju vidi kao zgodnu priliku za potpirivanje vatre" i da ga "samo haos može sačuvati od suočavanja sa zakonom, kako zbog nerazriješenih ubistava i nasilja iz njegovog vakta, tako i zbog višemilionskih pronevjera".

"Građane, pa i one lakovjerne, pozivamo da ne nasijedaju na jeftine provokacije čovjeka koji je među najodgovornijim za poražavajuće stanje u kome se nalazila Crna Gora tokom prethodne tri decenije. Jer, ne zaboravite da u svakoj prijetnji otkazom ukoliko ne glasate za DPS, u svakoj plati koju ste zaradili, ali je nijeste dobili, u svakom poskupljenju namirnica, u svakom prebijanju političkih protivnika DPS-a, u svakom sumnjivom poslu i u svakom nemoralnom bogaćenju – umiješane prste ima i Veselin Veljović. On je zaštitno lice svih najgorih stvari koje su se ovoj državi dešavale tokom prethodnih 30 godina", naveo je Martinović.

Iz DPS je prethodno saopšteno da ne stoje iza najava okupljanja na Cetinju i najavili su podnošenje prijava, između ostalog i protiv premijera Zdravka Krivokapića, zbog povezivanja te partije i najava okupljanja.

Bonus video: