Milačić: Đukanović stoji iza komita i pokušaja destabilizacije, spreman je da izazove tenzije i krvoproliće

"Prava Crna Gora poziva sve državne organe, a u prvom redu policiju i Tužilaštvo da se pozabave slučajem Veljović i njegovim otvorenim pozivanjem na destabilizaciju, sukobe i mržnju među braćom"

24643 pregleda 63 reakcija 61 komentar(a)
Milačić, Foto: Prava Crna Gora
Milačić, Foto: Prava Crna Gora

Nakon današnjeg otvorenog poziva na podrivanje ustavnog poretka od strane Đukanovićevog savjetnika Veselina Veljovića, niko više u Crnoj Gori ne bi trebalo da ima dilemu da predsjednik Crne Gore Milo Đukanović lično stoji iza organizovanja komita i pokušaja destabilizacije Crne Gore, saopštio je danas Marko Milačić, predsjednik Prave Crne Gore i poslanik u Skupštini Crne Gore.

Veljović je u autorskom tekstu za Pobjedu pozvao građane da se 4. septembra masovno okupe na Cetinju, a pripadnike sektora bezbjednosti da tog dana odbiju pojedina naređenja.

Povezani članci

15. Avgust 2021.

Veljović poziva na okupljanje na Cetinju

On na okupljanje poziva povodom najave ustoličenja vladike Joanikija za mitropolita crnogorsko-primorskog.

Veljović ima i partijsku funkciju, skoro je postavljen za koordinatora Demokratske partije socijalista (DPS) za Gradsku opštinu Golubovce, pred lokalne izbore.

"Poziv Đukanovićevog savjetnika na otpor uoči svečanog čina hirotonije mitropolita Joanikija, koji je sada pride i zvanično funkcioner DPS-a, samo je bjelodan dokaz da kriminalna hobotnica i dalje pokušava da upravlja zemljom. Prava Crna Gora poziva sve državne organe, a u prvom redu policiju i Tužilaštvo da se pozabave slučajem Veljović i njegovim otvorenim pozivanjem na destabilizaciju, sukobe i mržnju među braćom. Takođe, pozivamo nadležne da se hitno utvrdi da li je Veljović nakon današnjeg svojevrsnog "manifesta mržnje" u Pobjedi i dalje dostojan da bude državni funkcioner u Crnoj Gori", istakao je Milačić, saopšteno je iz Prave Crne Gore.

On je kazao i da "s obzirom da je riječ o Đukanovićevom savjetniku, jasno je da je crnogorski predsjednik taj koji je zarad sitnih političkih poena ponovo spreman da izazove tenzije i krvoproliće u Crnoj Gori".

Bonus video: