DPS Tivat: Od dolaska nove vlasti na skupovima se šalju nacionalističke poruke, izražava mržnja i netrpeljivost...

Kazali su da zahtijevaju "hitne provjere i procesuiranje nacionalističkog ispada grupe mladića za koji se viralno tvrdi da se dogodio u Tivtu"

11830 pregleda 2 komentar(a)
DPS, Foto: DPS
DPS, Foto: DPS

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista (DPS) Tivat najoštrije osuđuje nacionalističko skandiranje koje se navodno dogodilo u Tivtu 13. avgusta ove godine o čemu na društvenim mrežama ovih dana kruži snimak i dodatno uznemirava građane Tivta i Crne Gore, saopšteno je danas iz DPS Tivat.

Građanska inicijativa "21. maj" obavijestila je juče Upravu policije i Vrhovno državno tužilaštvo Crne Gore da društvenim mrežama kruži snimak koji ukazuje na nacionalističko skandiranje koje se navodno dogodilo u Tivtu, 13. avgusta 2021. godine, saopšteno je danas iz te inicijative.

"Kažemo navodno što znači da očekujemo da nadležni državni organi to provjere i preduzmu odgovarajuće mjere. U svakom slučaju ma gdje da se dogodilo naša osuda ne gubi na jačini, a ako je Tivat zloupotrijebljen za ovakve gnusne i opasne poruke kojima se podstiče nasilje i mržnja prema Albancima to je naša osuda još jača. No ono što je sigurno na našu veliku žalost i zbog čega smo posebno zabrinuti je nesporna istina da Tivat od dolaska nove vlasti na njeno čelo, sve više postaje grad u kojem se održavaju skupovi na kojima se šalju nacionalističke poruke, izražava mržnja i netrpeljivost prema nacionalnim manjinama", ističe se u saopštenju DPS Tivat.

Oni su dodali da stoga zahtijevaju "hitne provjere i procesuiranje nacionalističkog ispada grupe mladića za koji se viralno tvrdi da se dogodio u Tivtu".

Bonus video: