Bokeški Forum: Dok smo dio koalicije u Tivtu ugroženi će biti samo lopovi i kukavice

"Ne postoji valjano opravdanje za bilo čije divljačko ponašanje i mi to nećemo tolerisati"

5696 pregleda 90 reakcija 7 komentar(a)
Bokeški Forum, Foto: Bokeški forum
Bokeški Forum, Foto: Bokeški forum

Bokeški Forum najoštrije osuđuje bilo kakve nacionalističke ispade, ma sa čije strane dolazili.

"To neće i ne smije proći nekažnjeno. Ne u Tivtu koji je oduvijek, sve do nesretnih 90-ih, bio prepoznatljiv po međusobnom uvažavanju i poštovanju. Ne postoji valjano opravdanje za bilo čije divljačko ponašanje i mi to nećemo tolerisati. Mi u Bokeškom Forumu ponosni smo, a to je pokazala i izborna lista 2020. godine što u našim redovima imamo članove različitih vjera i nacija i što nas nikad niko po tom osnovu niti može, niti hoće podijeliti. Dok je i koliko je Bokeški Forum dio koalicije na vlasti u Tivtu se niko neće osjećati ugroženim - bio on Hrvat, Srbin, Crnogorac, Albanac ili bilo šta drugo. Ugroženi će biti samo lopovi i kukavice", navodi se u saopštenju Bokeškog Foruma.

Građanska inicijativa "21. maj" obavijestila je Upravu policije i Vrhovno državno tužilaštvo Crne Gore da društvenim mrežama kruži snimak koji ukazuje na nacionalističko skandiranje koje se navodno dogodilo u Tivtu, 13. avgusta 2021. godine, saopšteno je juče iz te inicijative.

Oni su juče saopštili da se na snimku vidi da veća grupa mladića skandira "Ubij, zakolji da Šiptar ne postoji".

Iz Bokeškog Foruma su poručili da apeluju na nadležne državne organe da "vinovnike ovog neprimjerenog čina što hitnije procesuiraju i da time jasno pokažu da brane građanske vrijednosti države Crne Gore".

Bonus video: