Krapović: Ne praviti dan "D" od ustoličenja Joanikija, iako neki ciljano podižu tenzije

"Ako neko ima potrebu da izrazi nezadovoljstvo protestom protiv tog čina, mislim da to treba da se uradi na miran način, u skladu s Ustavom, zakonima i uputstvima institucija"

21102 pregleda 24 reakcija 25 komentar(a)
Poslanici Demokratske Crne Gore Momo Koprivica i Dragan Krapović na pres konferenciji, Foto: Nikola Dragaš
Poslanici Demokratske Crne Gore Momo Koprivica i Dragan Krapović na pres konferenciji, Foto: Nikola Dragaš

Poslanik Demokratske Crne Gore Dragan Krapović kazao je danas da svi crnogorski građani treba da se odnesu na dostojanstven i miran način prema predstojećem ustoličenju mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija na Cetinju.

On je rekao da se iskreno nada da ničija bezbjednost u državi neće biti ugrožena zbog predstojećeg događaja na Cetinju.

"Ako neko ima potrebu da izrazi nezadovoljstvo protestom protiv tog čina, mislim da to treba da se uradi na miran način, u skladu s Ustavom, zakonima i uputstvima institucija. Ne bih pravio od tog dana dan ’D’, iako vidim da neki ciljano pokušavaju da podignu tenzije. Čini mi se da ipak imamo dovoljno zrelosti kao društvo... Da svako može da izrazi nezadovoljstvo na miran način, a da drugi imaju zagarantovana vjerska i svaka druga prava u punom kapacitetu. Veliki broj građana su vjernici Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP) i imaju pravo na dostojanstven i miran čin ustoličenja mitropolita Joanikija", saopštio je Krapović na pres konferenciji Demokrata u Skupštini Crne Gore.

Bonus video: