DPS Prijestonice: Vapaji Adžića nemaju težinu, besramno je prepustio Crnu Goru onima koji su se ustremili protiv nje

"Propustivši tadašnju šansu da podigne ruku protiv Zakona o slobodi vjeroispovijesti koji štiti interese samo jedne vjerske zajednice, Filip Adžić poslao je građanima jasnu poruku o tome koliko mu je stalo do Crne Gore i svega crnogorskog"

8029 pregleda 35 reakcija 35 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Potpredsjednik Građanskog pokreta URA Filip Adžić je posljednja osoba koja treba da se oglašava u ime Cetinjana, saopšteno je danas iz Odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Prijestonice.

Adžić je juče povodom najavljenog ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija između ostalog poručio da nije ni mudro ni odgovorno insistirati da svečanosti budu na Cetinju.

"Neko ko nedovoljno poznaje politička dešavanja u Crnoj Gori posljednjih godinu dana, čitajući jučerašnju izjavu Filipa Adžića, pomislio bi da je riječ o strastvenom borcu za interese naše Prijestonice i države Crne Gore. Ipak, da naš sugrađanin ima barem mrvu stida, nikada se ne bi oglasio o temi koja trenutno uznemirava crnogorsku javnost, budući da je već jednom imao priliku da stane u odbranu dostojanstva države koristeći samo i isključivo svoj glas u parlamentu", ističe se u saopštenju DPS Prijestonice.

Oni su dodali da je "Adžić, koji sada izigrava samoproklamovanog heroja Cetinja, doslovno pobjegao iz skupštinske klupe na funkciju u Vladi, prepuštajući sudbinu države u ruke podobnijeg partijskog kadra iz URA, spremnog da bestidno klimne glavom".

"Propustivši tadašnju šansu da podigne ruku protiv Zakona o slobodi vjeroispovijesti koji štiti interese samo jedne vjerske zajednice, Filip Adžić poslao je građanima jasnu poruku o tome koliko mu je stalo do Crne Gore i svega crnogorskog. Tako da vapaji Filipa Adžića nemaju težinu, jer jednom je besramno prepustio Crnu Goru onima koji su se ustremili protiv nje. Tada se kao Cetinjanin diskreditovao, a ako je zaista iskren u onome što je izjavio, neka se pojavi 4. ili 5. septembra sa građanima Cetinja i neka kao Cetinjanin digne glas protiv ustoličenja čovjeka koji poništava Crnogorce kao naciju i CPC kao njihovu crkvu", kazali su iz DPS Prijestonice.

Bonus video: