Cetinjska URA: Nije Adžić bio na vlasti kad su vjerski objekti upisivani na MCP

U GP URA smatraju da DPS "treba da se stidi zbog toga što je uradio od Cetinja i Crne Gore"

12576 pregleda 21 reakcija 21 komentar(a)
Foto: URA
Foto: URA

Demokratska partija socijalista (DPS) nastavlja da širi neistine, plasirajući konstantno dezinformacije i "crtajući mete na čelo" sugrađanima svojim propagandnim djelovanjem, saopštili su iz cetinjskog odbora Građanskog pokreta URA.

U toj partiji smatraju da DPS "sve ono što su naudili Cetinju i Crnoj Gori" žele da pripišu drugima.

"Šire laži o Zakonu o slobodi vjeroipovijesti, koji se uopšte ne bavi pitanjem imovine vjerskih organizacija. Svi osjećamo kako su pomogli Cetinjanima, za trideset godina su napravili ruinu od grada koji je sam po sebi kulturno-istorijski spomenik i na najboljoj poziciji u Crnoj Gori", navodi se u reagovanju.

"Vjerski objekti na Mitropoliju su upisivani tokom devedesetih i dvijehiljaditih, posljedni sakralni objekat u katastarske knjige upisan na SPC 2012. godine, a riječ je o manastiru Ostrog. Ko je tada bio na vlasti? Ko je tada upravljao katastrom? Filip Adžić sigurno nije. Ovakvim ponašanjem samo potvrđuju da stoje iza besprizorne hajke na Filipa Adžića i da mu nikad neće oprostiti što im je razbio organizovanu kriminalnu grupu i što svakodnevno padaju nelegalni poslovi bišeg režima. Na isti način su podmetali svima koji su se usudili da zaustave poharu Crne Gore, sjećamo se samo hajke protiv liberala 90-ih godina i jedne od parola 'časti Srbe glasaj Liberale'. Za 30 godina DPS vlasti CPC je bila NVO, a danas je vjerska organizacija", dodaju iz cetinjskog odbora URE. U toj partiji smatraju da DPS "treba da se stidi zbog toga što je uradio od Cetinja i Crne Gore".

"Trebaće decenije da se oporavimo od njihove vladavine. Imali su priliku da pokažu svoju ljubav prema Crnoj Gori. I pokazali su je, vidimo lijepo. Njihov funkcioner Veselin Veljović je razbijao svaki suverenistički skup na Cetinju, tukao Cetinjane po Crnoj Gori i sada ih huška pod velom patriotizma, s ciljem da sebi i bivšoj krimogenoj vladajućoj strkturi obezbijedi povratak na vlast", zaključuje se u reagovanju.

Bonus video: