Knežević: Krivokapić da otkrije informacije o tajnom letu Đukanovića

“Demokratski front se zalaže za totalnu demontažu totalitarnog sistema koji je bivši režim kreirao, pa smatramo da je ovo jedna od veoma važnih informacija koju moramo podijeliti sa građanima", navode iz tog političkog saveza

16229 pregleda 43 reakcija 30 komentar(a)
Knežević, Foto: Boris Pejović
Knežević, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu, Milan Knežević, zatražio je od premijera Zdravka Krivokapića da otkrije informacije o "tajnom letu" predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića za Pariz u januaru prošle godine, saopšteno je iz Demokratskog fronta (DF).

Iz tog političkog saveza su kazali da je Knežević obnovio inicijativu Krivokapiću za uklanjanje stepena tajnosti ‘’interno’’ za podatke koji su sadržani u Uputstvu o uslovima i načinu korišćenja aviona kojim raspolaže Generalni sekretarijat Vlade.

Kako se navodi, inicijativa je vezana za detalje Đukanovićevog korišćenja službenog aviona u privatne svrhe.

U saopštenju se dodaje da je Knežević 4. februara uputio tu inicijativu, ali da nije dobio odgovor.

“Demokratski front se zalaže za totalnu demontažu totalitarnog sistema koji je bivši režim kreirao, pa smatramo da je ovo jedna od veoma važnih informacija koju moramo podijeliti sa građanima Crne Gore, jer je ovaj put koštao poreske obveznike otprilike oko 20 hiljada eura”, navodi se u saopštenju.

Iz DF-a su kazali da je Upravni sud na usmenoj raspravi 2. jula donio presudu da se poništava rješenje Generalnog sekretarijata Vlade od 28. januara prošle godine.

“Samim tim smatramo da Zdravko Krivokapić mora u što kraćem roku skinuti oznaku tajnosti i otkriti koji je bio cilj posjete Parizu, predsjednika države Mila Đukanovića, koji pokušava na sve moguće načine da sakrije”, kaže se u saopštenju.

Oni su ocijenili da izbjegavanjem otkrivanja te informacije Vlada još jednom potvrđuje da nema petlje i hrabrosti da krene u, kako su kazali, demontažu totalitarnog sistema koji je kreirao Đukanović.

Bonus video: