Sekulić: Krivokapićeve riječi ne obavezuju ni njega, njegova vlada gazila građane, prijetila im...

On je kazao da je "najbolji primjer licemjerja tvrdnja premijera da njegova Vlada nikad nije željela da djeluje represivno"

7059 pregleda 30 reakcija 31 komentar(a)
Sekulić, Foto: DPS
Sekulić, Foto: DPS

Riječi premijera Zdravka Krivokapića ne obavezuju ni njega samog, a kamoli druge, saopštio je danas Predrag Sekulić, poslanik Demokratske partije socijalista (DPS).

"Ako nešto ne želite da prijavite, onda nešto želite da sakrijete, poručio je juče premijer. Na tragu te gotovo filozofske misli, izvodi se zaključak da upravo Krivokapić i njegovi saradnici iz najgore ali i najnetransparentnije vlade u savremenoj političkoj istoriji Crne Gore, imaju mnogo toga da sakriju od javnosti. Na primjer: onda kada Krivokapić kaže kako ne zna ko mu je rekao da će biti uhapšen; ili kada Abazović ne zna ko mu je nudio 21 milion eura; ili kada su se tajno zadužili u ime naroda. Ili kada su obećali građanima da će objelodaniti sadržaj Temeljnog ugovora, koji do danas niko vidio nije; ili kada su krijući htjeli da usvoje uredbu kojom bi započeli proces ispisa iz državljanstva za desetine hiljada ljudi; ili kada su iznosili neistine da Cetinjski manastir ne pripada gradu; ili onda kada je sam Krivokapić krio da ide u Beograd, pa nas je o tome gdje nam je premijer obavijestio Tanjug, da bi, po posljednjoj od silnih verzija koje je ispričao, bio ucijenjen izborom mitropolita Srpske pravoslavne crkve; ili kada su premijer i njegov ministar saopštili neistinu o divljanju pripitog vladinog službenika ulicama Podgorice, optužujući pritom i jednu nedužnu porodicu", istakao je Sekulić.

On je dodao da je "najbolji primjer licemjerja tvrdnja premijera da njegova Vlada nikad nije željela da djeluje represivno".

"Ne sjećamo se ni jedne druge Vlade koja je gazila svoje građane a nakon toga im prijetila, sem Krivokapićeve, kao ni jedne druge koja je popisivala učesnike građanskih protesta, a sve one koji se protive klerikalizaciji društva i otvorenoj diskriminaciji jednog naroda, kvalifikovala kao ekstremiste", kazao je Sekulić.

Bonus video: