Rebronja: Za razliku od Krivokapića, ljekarima je bitan život svakog čovjeka, njegova izjava zaslužuje gađenje

"Na sreću ljekari ne postoje ni zbog kakvog, pa ni ovakvog premijera, već zbog građana, i mi ćemo raditi naš posao najbolje što možemo i koliko možemo u uslovima u kojima radimo, a za koje i on lično snosi odgovornost"

8867 pregleda 26 reakcija 27 komentar(a)
Rebronja, Foto: SDP
Rebronja, Foto: SDP

Obraćanje premijera jeste presedan, poruka ljekarima jeste ponižavajuća, saopštio je danas Almir Rebronja, član Predsjedništva Socijaldemokratske partije (SDP).

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić je tokom prekjučerašnje posjete Nikšiću rekao "Ja sam negdje jednom rekao, pa su mi mnogo zamjerili, ljekar ubije jednog čovjeka, a ekonomija hiljadu".

"Mnogo je pa iako je i od njega. Siguran sam da je do sada premijer i sam bio u prilici da bude pacijent i da se mogao uvjeriti u humanost i požrtvovanost ljekara. Za razliku od premijera, ljekarima je bitan život svakog čovjeka i borba za očuvanje ljudskog života je dio našeg svakodnevnog života, od studentskih pa do poslednjih dana. Na sreću ljekari ne postoje ni zbog kakvog, pa ni ovakvog premijera, već zbog građana, i mi ćemo raditi naš posao najbolje što možemo i koliko možemo u uslovima u kojima radimo, a za koje i on lično snosi odgovornost", istakao je Rebronja.

On je dodao da izjava Krivokapića zaslužuje gađenje svakog ljekara, u šta kako dodaje ne sumnja i što svjedoči, kao i oštru beskompromisnu reakciju svih nivoa zdravstvenog menadžmenta u državi, strukovnih tijela i sindikalnih organizacija, što kao ljekar očekuje.

"Nadasve, bolje bi i jedino ispravno sa njegove pozicije bilo da se zabrine za status ljekara, za njihov materijalni položaj, za nedostatak ljekara, i posledično preopterećenje postojećeg broja kako bi uspjeli da budu dostupni svim gradjanina, da vidi kako funkcioniše i sa kojim resursima i u kakvim uslovima zdravstvene ustanove, HMP, domovi zdravlja i bolnice, kolika je opterećenost KC-a itd., kolika je stopa zaraze od Kovida, kolika je smrtnost", kazao je Rebronja.

Po njegovim riječima, sve su ovo pitanja na koja se traže odgovori i na koje očigledno teško da će se dobiti odgovor od nekog ko može ovako nešto da izjavi.

"Uprkos njegovom krajnje ponižavajućem odnosu ljekar će ostati ljekar, a Zdravko Krivokapić, nadam se, od nadležnih institucija procesuiran u najmanju ruku za klevetu jedne od najplemenitijih profesija", zaključio je Rebronja.

Bonus video: