Erdogan u subotu u Crnoj Gori: Sastaće se sa Đukanovićem, Krivokapićem, Bečićem, Abazovićem...

Kako su kazali. Erdogana i njegovu suprugu će u Rezidenciji na Cetinju uz najviše državne počasti dočekati predsjednik Crne Gore Milo Đukanović sa suprugom

12433 pregleda 270 reakcija 28 komentar(a)
Erdogan, Foto: Reuters
Erdogan, Foto: Reuters

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan boraviće na poziv predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića u subotu, 28. avgusta godine u prvoj zvaničnoj posjeti Crnoj Gori, saopšteno je iz Kabineta predsjednika.

Tokom posjete Erdogan će se sastati sa predsjednikom Skupštine Aleksom Bečićem i predsjednikom Vlade Zdravkom Krivokapićem, a planirana je i posjeta Nizamskoj džamiji i Medresi Mehmet Fatih.

Kako su kazali. Erdogana i njegovu suprugu će u Rezidenciji na Cetinju uz najviše državne počasti dočekati predsjednik Crne Gore Milo Đukanović sa suprugom.

"Nakon upisivanja u knjigu gostiju i tête-à-tête razgovora i sastanka, predsjednici će imati izjave za javnost. Đukanović sa suprugom prirediće na kraju svečani ručak u čast visokog gosta i njegove supruge. Gosti na ručku, pored članova delegacija, biće i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan, predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović i reis islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić", piše u saopštenju.

Kako navode, u odvojenom programu Lidija Đukanović ugostiće prvu damu Republike Turske Emine Erdogan. One će posjetiti muzej kralja Nikole na Cetinju i izložbu na platou ispred Muzeja.

Bonus video: