Vučinić o hapšenju Brkovića i Popovića: Da vidimo isti scenario u Rudnicima boksita, KAP-u, Željezari i Metalcu

"Iako su pojedine kolege iz vladajuće većine pohitale da čestitaju Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) moramo priznati da bez krupnih političkih promjena i velikog pritiska djela vlasti da se ostvari profesionalno tužilaštvo ne bi ni bilo ovih rezultata"

14439 pregleda 332 reakcija 20 komentar(a)
Vučinić, Foto: Radnička partija
Vučinić, Foto: Radnička partija

Hapšenje Dragan Brkovića i Milića Popovića, u državi vladavine prava nije nikakva senzacionalna akcija niti je potvrda neke velike odlučnosti obračuna sa organizovanim kriminalom i korupcijom, saopštio je danas Maksim Vučinić, poslanik Radničke partije.

"Pohara državne imovine u kojoj su pomenuti učestvovali je klasičan primjer zloupotrebe ovlašćenja u privredi i pranja novca. Želim istaći da se mnogo prije djelovanja tužilaštva, radom parlamentarne Komisije za praćenje i kontrolu postupka privatizacije institucionalizovao problem radnika HTP Boke i ukazalo na nezakonitosti u procesu privatizacije i reorganizacije u preduzeću. Iako su pojedine kolege iz vladajuće većine pohitale da čestitaju Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) moramo priznati da bez krupnih političkih promjena i velikog pritiska djela vlasti da se ostvari profesionalno tužilaštvo ne bi ni bilo ovih rezultata", istakao je Vučinić.

On je dodao da bi "volio da vidi isti scenario u slučaju Rudnika boksita AD Nikšić, Kombinata aluminijuma Podgorica (KAP), nikšićke Željezare, Metalca".

"Da vidimo kako je tamo krčmljena državna i društvena imovina i ko iz institucija sistema je dozvolio DPS (Demokratska partija socijalista) tajkunima u prvoj familij da urade to što su uradili", zaključio je Vučinić.

Bonus video: