Danilović: Sastanak parlamentarne većine neophodan i hitan, stvorio se utisak da je nešto zavisilo od moje volje

"Veći politički subjekti očigledno imaju problem prvenstva ili narodski rečeno; muku ko koga prvi javno da pozove"

21187 pregleda 16 komentar(a)
Danilović, Foto: Savo Prelević
Danilović, Foto: Savo Prelević

Predsjednik Ujedinjene Crne Gore (UCG) Goran Danilović saopštio je danas da smatra da je sastanak parlamentarne većine neophodan i hitan, jer kako je kazao čekaju mnoga neriješena pitanja.

"Vijesti" su danas objavile da sastanak parlamentarne većine, koji se očekivao 30. avgusta, vjerovatno neće biti održan, jer ga do sada još niko nije incirao.

Nakon što prethodna tri sastanka održana u junu i julu nijesu bila uspješna, Danilović je predložio početkom avgusta da novi sastanak većine bude održan 30. avgusta.

Povezani članci

28. Avgust 2021.

Ni traga od sastanka parlamentarne većine 30. avgusta

"I danas vjerujem da nam je bila obaveza da napravimo sastanak predstavnika pobjedničkih koalicija 30. avgusta. Ipak, ni prva, ni poslednja koju nijesmo ispunili, nažalost. Ako nam je za utjehu danas možemo zajednički konstatovati da je u susret tom danu i prazniku pokazana puna funkcionalnost i profesionalizam Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) i Uprave policije, odnosno, službi bezbjednosti u borbi protiv organizovanog kriminala i posebno borbi protiv trgovine narkoticima. Svima u Vladi i pomenutim resorima stoga iskreno čestitam", istakao je Danilović.

On je dodao da što se tiče međusobne komunikacije u parlamentarnoj većini i većine sa Vladom malo čega je za čestitanje.

"Stvorio se utisak da je nešto zavisilo od moje volje te da je sastanak stranaka većine trebalo samo zakazati. Međutim, bitno je drugačije. Da je tako taj svečani poziv sigurno ne bi pripao ni UCG ni meni. Lako je pozvati na susret ali morao mu je prethoditi dogovor onih koji su u nesporazumu i isključivosti - nije se dogodio iako je najavljivan. Za 30. avgust bio je planiran i svečani prijem u Vili Gorica u organizaciji Vlade - bilo bi nekorektno, a i nemoguće, da smo paralelno sa njim, kada je najavljen, pravili i sastanak predstavnika većine", kazao je Danilović.

On je rekao da je prijem otkazan zbog pogoršanja epidemioloških prilika.

Povezani članci

27. Avgust 2021.

Zaboravili zašto su im građani dali podršku

"I pored svega i bez kalkulacija smatram da je sastanak neophodan i hitan jer čekaju mnoga neriješena pitanja. Lično ili kao stranka tim nesporazumima ne doprinosimo. Veći politički subjekti očigledno imaju problem prvenstva ili narodski rečeno; muku ko koga prvi javno da pozove. Taj dio tereta voljni smo i dalje da preuzmemo bez ikakvog kompleksa i zakažemo razgovor nakon prvog znaka da bi on mogao i uspjeti. Još jednom, da se razumijemo; nije do poziva nego do onih koji treba da budu pozvani", zaključio je Danilović.

Bonus video: