Martinović: Građani na novi pokušaj ekstremizacije prilika da odgovore prezirom, mudro i dostojanstveno

"... razna dešavanja i istupi prethodnih nedjelja, kao i izjave gospodina Veljovića nijesu bile plod slučajnosti, već jasno koordinirane akcije"

19106 pregleda 99 reakcija 34 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Poslanik Demokratske Crne Gore Vladimir Martinović pozvao je građane da na "novi opasan pokušaj ekstremizacije prilika" odgovore prezirom, mudro i dostojanstveno.

Martinović je na Tviteru komentario navode predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića koji je, između ostalog kazao da se nada da neće "biti u situaciji da 5. septembra i sam budem na Cetinju"

"Nakon što je MCP mudro odustala od Sabora i okupljanja vjerujućeg naroda na Cetinju, nakon što je gospodin Đukanović i sam glasao za zaključke Savjeta za odbranu i bezbjednost kojim se poziva na mir, toleranciju, spuštanje tenzija, poštovanje ljudskih prava i vjerskih sloboda današnja izjava predsjednika države u mnogo čemu suprotna prethodno navedenom, očito dokazuje da razna dešavanja i istupi prethodnih nedjelja, kao i izjave gospodina Veljovića nijesu bile plod slučajnosti, već jasno koordinirane akcije. Pozivam građane da na novi opasan pokušaj ekstremizacije prilika odgovore prezirom, mudro i dostojanstveno, čuvajući na svakom koraku mir, stabilnost i bezbjednost svakog građanina", napisao je Martinović na Tviteru.

Ustoličenje mitropolita crnogorsko rimorskog Joanikija planirano je za 5. septembar na Cetinju.

Bonus video: