Komnenović: O zakonitom zapošljavanju DPS-a svjedoči nepotpisan Ugovor o radu zeta Laličić

Ističe da je ovaj dokument je kap u moru ugovora o radu bivše DPS vlasti kojima se bavi i kojima će se tek baviti SDT koje je izuzelo dokumentaciju za preko 180 nezakonitih ugovora o djelu. Tvrdi da će nastaviti da objavljuje ovakve ugovore

16144 pregleda 15 komentar(a)
Komnenović, Foto: Printscreen YouTube
Komnenović, Foto: Printscreen YouTube

U saopštenjima i reakcijama tivatskog DPS neistinama i čudima nikad kraja. Umjesto objašnjenja besprizornih podmetanja i izmišljotina o navodnim „šovinističkim ispadima“ u Tivtu o kojima su sa svojim satelitima proteklih dana dizali buku i graju po raznim portalima, slijede nove neistine i primitivne uvrede, kazao je predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović.

On je reagovao na kritike predsjednice tivatskog odbora ove partije Jovanke Laličić upućene lokalnoj vlasti u tom gradu i izjavu da nešto po čemu će ostati zapamćeni jeste "revanšistički pohod na zaposlene u javnim preduzećima i ustanovama u organima lokalne uprave" i naglasila da je "70 ljudi nezakonito ostalo bez posla".

Komnenović je podijelio dokument koji, kako kaže, svjedoči kako je DPS "zakonito" zapošljavao svoje članove.

"Slučajno, u pitanju je Ugovor o radu zeta gđe Laličić, Danila Peroševića koji je neposredno uoči prošlogodišnjih lokalnih izbora zapošljen u JU „Dnevni centar za djecu i mlade sa smetnjama i teškoćama u razvoju“ kao pomoćnik direktora. Zanimljivo je da je Perošević bio radno angažovan u toj ustanovi mimo Statuta, bez saglasnosti osnivača, sa koeficijentom koji je neusklađen sa sistematizacijom. Povrh svega na Ugovoru koji objavljujemo nema potpisa tadašnje direktorke dr Snežane Matijević, a dokument je ovjeren bez njenog potpisa", rekao je Komnenović.

Ugovor Danilo Perošević
foto: Opština Tivat

Ističe da je ovaj dokument je kap u moru ugovora o radu bivše DPS vlasti kojima se bavi i kojima će se tek baviti Specijalno državno tužilaštvo koje je izuzelo dokumentaciju za preko 180 nezakonitih ugovora o djelu "koje su zaključili znaveni, sposobni i profesionalni DPS kadrovi u opštini Tivat".

Komnenović poručuje da će ubuduće ovakve ugovore objavljivati jedan po jedan, kao odgovor na DPS-ovska podmetanja i neistine.

"Što se projekata tiče, gđo Laličić spavajte mirno. Prvi put u poslednjih dvije i po decenije nakon zasluženog kraja vaše uprave, gradski budžet se upotrebljava za javni interes umjesto za lične interese DPS funkcionera. Nećete dugo čekati na završetak postojećih i početak realizacije novih projekata", zaključuje se u reagovanju Komnenovića.

Bonus video: