"Buduće akcije ogoliće ko stoji iza svega"

Abazović: Kriminal u Crnoj Gori više nema državnu zaštitu

Komentarišući nedavnu zapljenu više od tone kokaina u magacinu kod Podgorice, potpredsjednik Vlade je kazao da je akcija izvedena u saradnji sa "inostranim partnerima" ali i kao "plod saradnje" više crnogorskih institucija sistema

6589 pregleda 35 reakcija 35 komentar(a)
Abazović, Foto: Gov.me
Abazović, Foto: Gov.me

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović izjavio je da kriminal u zemlji, bez obzira da li je riječ o trgovini drogom, cigarama ili "transnacionalnim" klanovima, "više nema državnu zaštitu".

Abazović je za današnje izdanje dnevnika Nova rekao da je Crna Gora posljednjih 30 godina bila "prepoznata u međunarodnim okvirima kao švercerska zemlja preko čije teritorije su se dalje prenosili narkotici i cigarete".

"Svima je jasno da to nije moglo ići bez učestvovanja ili prećutne podrške od strane države ili paradržavnog aparata. Postoje određene procjene međunarodnih institucija da 20 odsto ilegalnih cigareta koje se distribuiraju u EU i Velikoj Britaniji dolaze iz Crne Gore. Buduće akcije na suzbijanju međunarodnog šverca će ogoliti ko stoji iza svega", kazao je Abazović.

Komentarišući nedavnu zapljenu više od tone kokaina u magacinu kod Podgorice, Abazović je kazao da je akcija izvedena u saradnji sa "inostranim partnerima" ali i kao "plod saradnje" više crnogorskih institucija sistema.

Preporučujemo za Vas