Martinović: Zastrašivanjem vlast ne može suzbiti građanski duh Cetinja

"Važno je da se do kraja razjasne sve okolnosti ovog slučaja, jer je jasno da je ovo još jedan pokušaj zastrašivanja građana uoči petog septembra, kada Vlada Crne Gore planira da u sadejstvu sa Srpskom pravoslavnom crkvom dovede tenzije u društvu do usijanja"

4473 pregleda 28 reakcija 28 komentar(a)
Jovan Martinović, Foto: DPS
Jovan Martinović, Foto: DPS

Demokratska partija socijalista (DPS) traži od ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića da saopšti ko je inicirao akciju, kako su naveli "hapšenja majica".

U saopštenju koje potpisuje član Izvršnog odbora DPS Crne Gore Jovan Martinović se navodi da iz te partije traže da Sekulović saopšti koje su zakonske odredbe prekršene time što je neko riješio da odštampa majice sa likom Svetog Petra Cetinjskog.

"Važno je da se do kraja razjasne sve okolnosti ovog slučaja, jer je jasno da je ovo još jedan pokušaj zastrašivanja građana uoči petog septembra, kada Vlada Crne Gore planira da u sadejstvu sa Srpskom pravoslavnom crkvom dovede tenzije u društvu do usijanja", naveo je Martinović.

Dodao je da "ni politikom zastrašivanja, ni dvostrukim aršinima", neće uspjeti "da suzbiju građanski duh Cetinja i Crne Gore".

"Nastave li sa onim što su naumili, izazvaće ozbiljne posljedice za koje im ovog puta neće biti odgovoran niko od dežurnih krivaca, poput bivše vlasti ili građana, već isključivo oni sami. Sekuloviću i njegovim saradnicima poručujemo - prestanite sa progonom onih koji danas čine da se glas građanske Crne Gore, uprkos kleronacionalizmu, čuje i koji na miran način, što je njihovo ustavno pravo, iskazuju protest protiv namjera da crnogorsko društvo bude uvedeno u razdoblje velike nestabilnosti", zaključio je Martinović.

Bonus video: