Bogdanović: Prije će se Vlada iseliti iz nove, nego mi iz stare zgrade

Generalni sekretar DPS-a pojasnio da u ugovoru postoji stavka da jedino u slučaju narušavanja životne sredine mogu biti primorani da napusti prostorije

13583 pregleda 139 reakcija 80 komentar(a)
Bogdanović, Foto: DPS/Facebook
Bogdanović, Foto: DPS/Facebook

Generalni sekretar Demokratske partije socijalista (DPS) Aleksandar Bogdanović pojasnio je danas da se ugovor koji imaju sa Upravom za imovinu, o korišćenju prostorija u staroj zgradi Vlade na neodređeno, može jedino raskinuti sporazumno ili pred nadležnim sudom.

Kazao je i da u ugovoru postoji stavka da jedino u slučaju narušavanja životne sredine DPS može biti primoran da napusti navedene prostorije.

Ocijenio je da je odluka Vlade, prema kojoj je najavljena selidba DPS-a SDP-a i SD-a iz prostorija, neodgovoran i nekorektan odnos Vlade i premijera Zdravka Krivokapića prema DPS-u i građanskoj opoziciji.

"Ova zgrada je bila vlasništvo DPS-a još tokom Saveza komunista, punih 30 godina. Kada je 2009. usvojen Zakon o državnoj imovini, koji je inicirao upravo DPS, zajedno sa drugim predstavnicima većine, sve što je bilo u vlasništvu društveno-političkih organizacija prešlo u vlasništvo države".

"Mi nismo u ovim prostorijama na osnovu riječi koju smo nekome dali, 'časne pionirske', nego na osnovu ugovora i nećemo pristati na bezakonje i silu. Sada kažem gospodinu Krivokapiću - vidimo se na sudu, ali mislim da će se oni prije iseliti iz nove zgrade Vlade, nego mi iz ove," poručio je Bogdanović na današnjoj pres konferenciji DPS-a.

Bonus video: