DPS: Imamo trajni ugovor, ne razmišljamo o selidbi

Aktuelni ugovor, naglašavaju u DPS-u, jedino može biti raskinut sporazumno ili pred sudom

29204 pregleda 180 reakcija 161 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Demokratska partija socijalista (DPS) ne razmišlja o napuštanju sadašnjih prostorija, a odluku Vlade kojom je to predviđeno smatraju revanšizmom prema opoziciji, poručivši vlastima da će im za to biti potrebno "malo više truda".

Vlada je na današnjoj sjednici donijela odluku da se prostorije stare zgrade Vlade stave na raspolaganje Vladi, kao i da se parlamentarne partije DPS, SDP i SD, kao dugogodišnji korisnici tog prostora, isele u drugi adekvatan prostor.

"Kada je konkretno o Demokratskoj partiji socijalista riječ, kao najjača partija u Crnoj Gori nećemo im dopustiti sprovođenje bezakonja i moraće dobro da se zamisle na koji će način sprovesti svoju odluku", saopšteno je iz DPS-a.

Povezani članci

30. Avgust 2021.

Vlada: DPS, SDP i SD da se isele iz stare zgrade Vlade

Pojasnili su da ta stranka prostorije u staroj zgradi Vlade "nije uzurpirala niti prisvojila na bilo čiju riječ", već da imaju trajni ugovor koji, kako ističu, posjeduju i organi Vlade. Taj ugovor, naglašavaju u DPS-u, jedino može biti raskinut sporazumno ili pred sudom.

"Stoga, prije nego što su na još jedan način pokušali da nastupe sa jeftinim populizmom, iz Vlade je prvo trebalo dobro da provjere podatke. Iz tog razloga, trenutno ne razmišljamo o napuštanju sadašnjih prostorija, jer imamo znatno bitnijih prioriteta u radu. A ukoliko je to, u aktuelnoj situaciji - od zdravstvene do političke - prioritet Vlade, to onda govori sve o njima", zaključuju iz DPS-a.

Bonus video: