Martinović: Poruke Markovića pokušaj otklona od ekstremističke politike vrha DPS-a

"Sjednica se može sazvati isključivo na zahtjev najmanje 27 poslanika, Vlade ili predsjednika Crne Gore, od podnošenja zahtjeva do održavanja sjednice ne može proći manje od 15 dana, a podnosilac zahtjeva može predložiti samo akte čiji je predlagač"

26760 pregleda 249 reakcija 48 komentar(a)
Martinović, Foto: Igor Šljivančanin
Martinović, Foto: Igor Šljivančanin

Poslanik i potpredsjednik Demokratske Crne Gore Vladimir Martinović kazao je da poruke poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) Duška Markovića razumije "kao pokušaj otklona od ekstremističke politike vrha DPS-a".

Marković je danas pozvao predsjednika Skupštine Aleksu Bečića da zakaže hitnu sjednicu sa samo jednom tačkom dnevnog reda - donošenje Rezolucije o zaustavljanju daljih podjela i očuvanju mira i stabilnosti u Crnoj Gori.

"Kad su u pitanju procedure, podsjećanje da se Skupština nalazi u vanrednom zasijedanju, te da predsjednik Skupštine ne može sazvati sjednicu. Saglasno Ustavu i Poslovniku, sjednica se može sazvati isključivo na zahtjev najmanje 27 poslanika, Vlade ili predsjednika Crne Gore, od podnošenja zahtjeva do održavanja sjednice ne može proći manje od 15 dana, a podnosilac zahtjeva može predložiti samo akte čiji je predlagač", napisao je Martinović na Tviteru.

Dodao je da su poštovanje ljudskih prava i vjerskih sloboda jednoglasno utvrđeni zaključci na sjednici Savjeta za odbranu i bezbjednost.

"Problem je što zaključke ne poštuje onaj ko je glasao za njih, a to je predsjednik Crne Gore i predsjednik DPS-a, Milo Đukanović", naveo je Martinović.

Bonus video: