Demokrate KO: U Kotoru je od formiranja nove uprave prekinuta praksa partijskog zapošljavanja

" Shvatamo da partija koja je utemeljena u aferi Snimak ne može da shvati da na konkursu nije bitna partijska knjižica, mada ne shvatamo kako se još nisu osvjestili da njihova pravila i metodi više ne važe u Kotoru", navodi se u saopštenju
56 pregleda 3 komentar(a)
Kotor grad, Foto: Shutterstock
Kotor grad, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 12.11.2017. 16:35h

Opštinski odbor Demokrata Kotor saopštio je da kotorski ogranak DPS-a nastavlja da izbacuje i potpisuje saopštenja koja mu servira centrala.

Oni su reagovali na saopštenje odbornice DPS u Skupštini opštine (SO) Kotor Tee Brajak u kojem se navodi da je "u Kotoru 75 novozaposlenih sestrića, kumova, bratanića i partijskih prvaka Demokrata."

"Kotorski ogranak DPS-a, zauzet unutarpartijskom borbom frakcija, nastavlja da izbacuje i potpisuje saopštenja koja mu servira centrala. Tako, ovoga puta odbornica Brajak potpisuje saopštenje koje nije pisala, jer da jeste barem bi se u svom gradu raspitala i lako uvjerila da tekst iza kojeg je stala obiluje neistinama. Autor saopštenja se lako prepoznaje. To je isti onaj koji svakodnevno u strahu od Demokrata fabrikuje laži i podmetačine. I ovoga puta nastavlja isto, svugdje oko sebe vidi Demokrate, pa i tamo gdje ih nema. Sve ovo i ne čudi kada znaju da mu se i na narednim lokalnim izborima sprema ista sudbina koju su doživjeli u Kotoru", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da zbog kotorske i crnogorske javnosti moraju da ukažu na neistine koje se pokušavaju podmetnuti.

"U Kotoru od formiranja nove uprave je prekinuta praksa partijskog zapošljavanja, broj od 75 novozaposlenih je kompletna laž od koje je jedino veća ona da su svi novozaposleni članovi Demokrata. Shvatamo da partija koja je utemeljena u aferi Snimak ne može da shvati da na konkursu nije bitna partijska knjižica, mada ne shvatamo kako se još nisu osvjestili da njihova pravila i metodi više ne važe u Kotoru. Dovodili ste kadrove iz cijele Crne Gore, ali po visokoj cijeni opštinskog stana koji je svako od njih dobio", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se navodi da danas ljudi koji rade u lokalnoj upravi, bez obzira odakle su, rade samo za platu, bez stanova i sličnih privilegija.

"Crtanja mjesta po sistematizacijama je bio vaš metod i vaš način rada koji je prekinut izborom novog predsjednika. Vjerovatno je tu i motiv zbog kojeg je odbornica Brajak pristala da potpiše ovo saopštenje. Kolika je opsjednutost DPS-a Demokratama vidimo iz toga što su očigledno zaboravili da je na vlasti u Kotoru koalicija više političkih subjekata i da Demokrate nemaju predstavnike u upravnim odborima, pa im se i od svakog člana upravnih odbora čini Demokrata. Podsjećamo javnost da je SO Kotor donijela odluku o sporazumnom raskidu radnog odnosa sa zaposlenima u Opštini, da se radi na racionalizaciji kadra, da su konkursi za ona mjesta koja su potrebna otvoreni za najbolje kandidate bez obzira na partijsku pripadnost i da je naše opredjeljenje stvaranje efikasne uprave. Na kraju, da obavjestimo DPS frakcije u Kotoru da nemaju potrebe da brinu o tome da li će ova vlast „izgurati“ mandat do kraja. Hoćemo, ovaj i još narednih, a vi ćete imati decenije pred vama da vježbate pisanje saopštenja, jer je tužno kad vam ih ovako šalju na potpis", saopšteno je iz OO Demokrata Kotor.

Bonus video: