Bogdanović: Građani, ma koliko da je situacija ciljano zategnuta, oduprite se nametnutoj atmosferi nasilja

On je rekao da Demokratska Crna Gora nikada neće odustati od misije mira i istinskog pomirenja u društvu

17630 pregleda 49 reakcija 28 komentar(a)
Bogdanović, Foto: Savo Prelević
Bogdanović, Foto: Savo Prelević

Generalni sekretar Demokratske Crne Gore i predsjednik kluba poslanika "Mir je naša nacija" u Skupštini Crne Gore Boris Bogdanović saopštio je danas da Demokratska Crna Gora "najoštrije osuđuje napad na odbornika Danila Mrvaljevića koji se juče desio na Cetinju".

U incidentu koji se juče poslije podne dogodio u centru Cetinja, prema nezvaničnim saznanjima Radio Cetinja, prvo je došlo do verbalnog, a potom i do fizičkog obračuna između odbornika Demokratske Crne Gore Danila Mrvaljevića i grupe mladića.

Povezani članci

01. Septembar 2021.

Incident na Cetinju: Mrvaljević tvrdi da je napadnut

Mrvaljević je, u telefonskoj izjavi za Radio Cetinje, rekao da je fizički napadnut u centru grada od grupe građana koji su mu uputili uvrede i prijetnje.

"Ovo nije prvi put da se takva ili slična situacija dešava Mrvaljeviću, koji niti je nasilnik, niti je kriminalac, niti je osoba koja na bilo koji drugi način krši zakone ove zemlje, već sve suprotno: čovjek od ličnog i političkog integriteta, osvjedočeni borac protiv nedjela i politika svađe i nasilja bivšeg režima. Apelujemo na sve građane naše zemlje da, ma koliko da je situacija ciljano zategnuta, smognu snage, ohlade glavu i odupru se nametnutoj atmosferi nasilja. Da se prema svojim sugrađanima, ma ko bili i ma kojoj političkoj opciji pripadali, odnose s poštovanjem i dostojanstveno, jer samo takav način drugo ljudsko biće zaslužuje. Svi smo mi građani ove zemlje i druge nemamo; svi smo mi i nečija djeca, braća, sestre, očevi, majke, kumovi i prijatelji, i svima nam je i danas i sjutra ovdje zajedno živjeti", istakao je Bogdanović.

On je dodao da "nema te razlike koja može opravdati nasilje i nečojsko ponašanje prema drugom".

"Nasilje je bez sumnje način obračuna pomenutih struktura sa Demokratama, jer sa nama na terenu političke argumentacije prosto nemaju šta da traže. Javnost pamti i napade na naše poslanike gdje im se prijetilo vatrenim oružjem, kao i brojne druge nasrtaje na integritet i imovinu, poput skorašnjih paljenja automobila i oštećanja imovine naših članova. Tako to ide kada vas nije osnovao crni kapital, kada vas ne kontroliše niti s vama na bilo koji način sarađuje mafija, i kada ne igrate za interese bilo kog centra moći, već samo i isključivo za građane Crne Gore i državu Crnu Goru", kazao je Bogdanović.

On je rekao da Demokratska Crna Gora nikada neće odustati od misije mira i istinskog pomirenja u društvu.

"Ona upravo podrazumijeva potpuno odbacivanje nasilja prema bilo kome zbog onoga što taj neko jeste, ili zbog onoga što taj neko misli. Kao društvo se moramo učiti poštovanju, ali i samopoštovanju. Jer onaj koji poštuje sebe, poštovaće i drugoga. Zato još jednom najsnažnije i najiskrenije pozivamo sve građane da prije svega drugog čuju apel svoje savjesti i ljudskog dostojanstva, da spuste strasti i ne nasijedaju na manipulacije ciljano smišljene da se ovo društvo odvede u sukobe. Drugu kuću nemamo, ovu nam valja čuvati i popravljati". poručio je Bogdanović.

Bonus video: