Zeković: Happy televizija u kontinuitetu proizvodi i emituje huškačke sadržaje sa ciljem provociranja nemira u CG

"Prije dva dana je imala emisiju pod naslovom "Da li će pasti krv u Crnoj Gori?" Iz jučerašnjeg odgovora AEM ostaje nejasno da li će sprovoditi zakon, primjeniti norme koje citiraju i onemogućiti dalju kontaminaciju medijskog prostora, posebno u ovom osjetljivom trenutku"

8841 pregleda 36 reakcija 37 komentar(a)
Zeković, Foto: Igor Sljivančanin
Zeković, Foto: Igor Sljivančanin

Socijaldemokratska partija (SDP) još jednom je pozvala Agenciju za elektronske medije (AEM) da hitno onemogući emitovanje programa Happy televiziji.

Bojan Zeković, potpredsjenik SDP je saopštio da Happy televizija "u kontinuitetu proizvodi i emituje huškačke sadržaje sa ciljem provociranja nemira u Crnoj Gori".

"Prije dva dana je imala emisiju pod naslovom "Da li će pasti krv u Crnoj Gori?" Iz jučerašnjeg odgovora AEM ostaje nejasno da li će sprovoditi zakon, primjeniti norme koje citiraju i onemogućiti dalju kontaminaciju medijskog prostora, posebno u ovom osjetljivom trenutku. Umjesto sprovođenja zakona, ili odgovora kada će to učiniti i zašto još uvijek nijesu, AEM govori o "načelima slobode, profesionalizma i nezavisnosti", te "zabrani vršenja cenzure ili neprimjerenog ograničavanja slobode izražavanja". Jesu li profesionalizam prepoznali u programu Happy televizije, pa bi zabrana emitovanja sadržaja kao što je emisija sa temom "Da li će pasti krv u Crnoj Gori?" bilo “neprimjereno ograničavanje slobode izražavanja”? Je li to zvaničan stav zbog koga AEM dozvoljava emitovanje navedenog i sličnih sadržaja? Ali ako nije jasno iz saopštenja jasno je iz ponašanja, do sada nijesu uradili ništa dajući za pravo Happy televiziji i sličnima", istakao je Zeković.

On je dodao da "pozivaju predsjednika Skupštine Crne Gore koja imenuje i razrješava savjet AEM da osudi pokušaj stvaranje nemira, kako bi "pala krv u Crnoj Gori" i obezbijedi poštovanje zakona i nemogućnost emitovanja sličnih sadržaja ubuduće".

SDP je i 31. avgusta pozvala je AEM da hitno onemogući emitovanje programa Happy televiziji.

Bonus video: