BS: Svaki napad na predstavnike javne riječi je atak na slobodu izražavanja

"Učestali napadi na predstavnike medija u posljednjih nekoliko mjeseci, moraju biti ozbiljno upozorenje za sve u Crnoj Gori"

6466 pregleda 35 reakcija 35 komentar(a)
BS, Foto: Bošnjačka stranka
BS, Foto: Bošnjačka stranka

Obaveza je Vlade Crne Gore i institucija koje se bave zaštitom bezbjednosti da novinarima u Crnoj Gori obezbijede ambijent u kojem će nesmetano moći da obavljaju svoj posao, saopšteno je danas iz Bošnjačke stranke (BS).

"Povodom incidenta koji se juče desio na Cetinju, Bošnjačka stranka osuđuje napad na novinarsku ekipu RTCG. Svaki napad na predstavnike javne riječi je atak na slobodu izražavanja. Očekujemo od nadležnih organa da stanu u zaštitu novinara. Učestali napadi na predstavnike medija u posljednjih nekoliko mjeseci, moraju biti ozbiljno upozorenje za sve u Crnoj Gori", ističe se u saopštenju BS.

Policija je juče intervenisala nakon što je grupa građana sa kamermanom ušla u Cetinjski manastir gdje je zabranjeno snimanje.

Neki mediji su juče objavili da sveštenici nisu dozvolili ekipi RTCG da obave novinarski posao u porti Cetinjskog manastira gdje su htjeli da snimaju materijal za dokumentarni film.

Na portalu RTCG je tek nakon nekoliko sati objavljeno da je njihovoj ekipi zabranjeno snimanje, ali se u toj objavi ne navodi da su snimali materijal za dokumentarni film.

Bonus video: