URA Cetinje: Naša namjera je da podstaknemo razvoj porodičnih poljoprivrednih gazdinstava

Ona je dodala da cetinjsko seosko područje danas ima najveću površinu obradivog zemljišta po glavi stanovika i to ne samo u Crnoj Gori
4 komentar(a)
Dobrinka Đorđić, Foto: URA
Dobrinka Đorđić, Foto: URA
Ažurirano: 12.11.2017. 13:18h

Namjera Građanskog pokreta URA je da u Prijestonici podstakne razvoj porodičnih poljoprivrednih gazdinstava u funkciji turizma, saopštila je Dobrinka Đorđić, kandidatkinja za odbornicu GP URA.

"Cetinje će voditi stvaraoci, a ne rasipnici. Dosljedno ćemo se držati principa odgovornosti, poštovanja znanja i kompetentnosti, posvećenosti u izvršavanju obaveza. Ličnim stavom i poštenjem pokazaćemo da politika ne mora biti nečasno zanimanje.Kako pomoći seoskim porodičnim gazdinstvima da uvećaju i poboljšaju proizvodnju vežući je za turističku ponudu? Teško, ali je moguće. Ako su sela nekada, ne samo hranila Crnu Goru, već i izvozila svoje proizvode onda samo nesposobna vlast može dozvoliti njihovo umiranje", kazala je Đorđić.

Ona je dodala da cetinjsko seosko područje danas ima najveću površinu obradivog zemljišta po glavi stanovika i to ne samo u Crnoj Gori.

"Da ne govorimo o šumama koje vlast jedino primijeti kad izbiju požari. Da ne govorimo o stočarstvu i potencijalima dva nacionalna parka za razvoj etno turizma. Izgradnjom infrastrukture ka selu i raznim subvecijama i olakšicama možemo omogući otvaranje mini pogona u mjesnim centrima.Građanski pokret URA je u svom programu predvidio osnivanje Fonda za podršku poljoprivredi i razvoju sela. Cilj nam je stvaranje jedinstvenog turističkog proizvoda Prijestonice za jednodnevne izlete sa primorja, ali i za duži boravak gostiju na samom Cetinju. On će obuhvatati adekvatnu valorizaciju NP Skadarsko jezero i NP Lovćen, što podrazumijeva razvoj svih vidova turizma koji prati jedinstvena trpeza Prijestonice", kazala je Đorđić.

Bonus video: