DPS: Krivokapić i Abazović da odgovore ko se i zašto kockao životima naših građana

"Ko je procijenio da se uprkos riziku po bezbjednost i mogućim ljudskim žrtvama vjerski obred na silu sprovede na Cetinju?Ko je uprkos bezbjednosnim procjenama, podlegao pritiscima stranih faktora i Srpske crkve?", upitali su iz DPS-a

35639 pregleda 191 reakcija 108 komentar(a)
Ilustracija, Foto: DPS
Ilustracija, Foto: DPS

Demokratska partija socijalista (DPS) saopštila je danas da predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović duguju odgovore građanima "povodom informacije koju je saopštio predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, a kasnije potvrdili i pojedini predstavnici parlamentarne većine, da je čin ustoličenja sinoć otkazan jer su procjene državnih bezbjednosnih službi to nalagale".

"Ko je procijenio da se uprkos riziku po bezbjednost i mogućim ljudskim žrtvama vjerski obred na silu sprovede na Cetinju? Ko se kockao životima naših građana? Ko je uprkos bezbjednosnim procjenama, podlegao pritiscima stranih faktora i Srpske crkve?", upitali su iz DPS-a.

Oni su kazali da će insistirati na tim odgovorima, kako bi se poimenično utvrdila odgovornost zvaničnika Vlade koji su se, kako kažu, gadno poigrali životima građana Crne Gore "da bi udovoljili Aleksandru Vučiću i jednoj vjerskoj zajednici, i tako dobili sertifikat da su i dalje na pravom putu kleronacionalizma".

"Za takvo sramno činjenje odgovaraće pred istorijom ali i pred pravosudnim organima države Crne Gore", navodi se u njihovom saopštenju.

Da je Vlada Crne Gore donijela odluku da se ustoličenje zabrani ili izmjesti sinoć je objavio niz medija bliskih predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću uz poruke da se radi o izdaji i kraju Vlade.

Povezani članci

05. Septembar 2021.

Vučić sad čestita Vladi Crne Gore

Vučić je danas rekao je da je dobro što je Vlada Crne Gore "promijenila odluku i da je dozvolila da se održi ustoličenje" mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija na Cetinju.

Bonus video: