Novaković- Đurović: Skupština mora hitno izabrati novi Tužilački savjet

"Naš put evropske integracije konačno je pokrenut sa mrtve tačke, posebno rezultatima u oblasti borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala. Da bi ovi rezultati dobili pravu vrijednost, neophodne su reforme u tužilaštvu"

10210 pregleda 263 reakcija 12 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Kako poziv da se najdalje do 30. avgusta sazove sjednica Skupštine i izabere novi Tužilački savjet nije urodio plodom, još jednom apelujemo na rukovodstvo Skupštine i kolege iz parlamentarne većine da je krajnji trenutak za dogovor u vezi sa ovim pitanjem, poručila je Ana Novaković-Đurović, politička direktorka URE.

Ona je kazala da je Tužilački savjet osnov za sve dalje reforme u tužilaštvu i dalji proces evropske integracije koji, smatra, ne smije biti zaustavljen.

"Od ključne važnosti je pokazati odlučnost prema ostvarivanju rezultata za poglavlja 23 i 24. Naš put evropske integracije konačno je pokrenut sa mrtve tačke, posebno rezultatima u oblasti borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala. Da bi ovi rezultati dobili pravu vrijednost, neophodne su reforme u tužilaštvu", ukazuje Novaković-Đurović.

Ona zaključuje da će URA biti konstruktivan partner u svim dogovorima koji idu u pravcu progresa ka EU i formiranju nezavisnih institucija.

Bonus video: