Demokrate: Abazoviću, obori Vladu ako imaš petlje, pokušavaš da pokupiš zasluge za 5. septembar

"Ljudima se ovih dana gadi od toga kako napadno pokušavaš da se obračunavaš sa premijerom i kupiš zasluge za uspješnu akciju 5. septembra, a bio si protiv te akcije, protiv ustoličenja i sve vrijeme solirao, kako bi DPS preuzela vlast i kontrolu nad Cetinje i Crnom Gorom"

58072 pregleda 394 reakcija 336 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Demokratska Crna Gora optužila je potpredsjednika Vlade i lidera Građanskog pokreta URA Dritana Abazovića za "prevrtljivost i političko licemjerstvo".

Oni su reagovali na navode Abazovića iznijete u emisiji Načisto na TV Vijesti.

Iz Demokratske Crne Gore su naveli da je Abazović "zabio nož u leđa svima sa kojima je koalirao i koji su mu bili nadređeni", i da nastavlja "u svom prepoznatljivom stilu".

"Misli da će neviđenom medijskom histerijom nakon 5. septembra prikriti istinu, sakriti svoju prevrtljivost, sakriti to što konstantno pokušava da sjedi na deset stolica. Preigrao si se Abazoviću, provalili su te svi, provalili su te i Crnogorci, i Srbi, i pripadnici manjinskih naroda, jer vide da kod tebe nema trunke iskrenosti. Ljudima se ovih dana gadi od toga kako napadno pokušavaš da se obračunavaš sa premijerom i kupiš zasluge za uspješnu akciju 5. septembra, a bio si protiv te akcije, protiv ustoličenja i sve vrijeme solirao, kako bi DPS preuzela vlast i kontrolu nad Cetinje i Crnom Gorom", navodi se u saopštenju pres centra Demokratske Crne Gore.

Naveli su da je Abazović "najviše od svih dobio u Vladi", i da se večeras "obrušio na drugih 37 poslanika koji nemaju ni jednog člana Vlade i prijeti da će on nekog rušiti".

"Izvoli, obori Vladu ako imaš petlje. Nemaš naravno i samo blefiraš da bi pokušao da trguješ kao mnogo puta do sada".

Demokrate se u saopštenju navele i da ne znaju šta Abazović misli "o Tužilaštvu".

"Jer posle neke uspješne akcije odmah ih hvališ, tvituješ i kupiš zasluge, a nakon par sati napadaš, pa sve tako u krug. Od izliva ljubavi Katniću do saradnje sa onima koji su ti nudili 21 milion. Kažeš večeras da smo mi prepreka izboru Tužilačkog savjeta, a pri tom zaboravljaš da kažeš da je dosadašnji TS prestao da postoji i sprovodi naume odlukom Predsjednika Skupštine. Vjerovatno si zaboravio. Za pet minuta se sa nama oko izbora nezavisnog i profesionalnog TS-a može dogovoriti svako, ali onaj ko misli da će da postavlja partijske članove TS-a, znači da ima namjeru da radi ono što su radili i oni protiv kojih smo se borili, da ima zaštitu za svoje rabote. E taj film nećeš gledati, jer vam trgovine kao oko nekih drugih Savjeta nećemo dozvoliti".

Demorkate tvrde i da "kad su god bili odsudni momenti" da je krenulo Abazovićevo "soliranje".

"Pričaš o hrabrosti. Kada su, tada opozicionari, poslanici Demokrata na čelu sa predsjednikom Bečićem u Budvi probijali blokade, upadali u Opštinu, noćili u Opštini, borili se demokrataskim sredstvima hrabro i odlučno, pojedini hapšeni, gonjeni, gospodin Abazović je bio u vili Gorica na sastanku sa gospodinom Duškom Markovićem, da bi svratio nakon dva dana do Budve da napravi fotografiju. To je njegov manir. Kad drugi završi posao, iz koje god branše ili institucije bili, njegovo je da dođe, fotografiše se i tvitne".

Iz partije, čiji je lider predsjednik Skupštine Aleksa Bečić su naveli i da kada je trebao da se usvaja Zakon o slobodi vjeroispovijesti 28. decembra da je poslanik GP URA "naprasno podnio ostavku i umalo nas uveo u neviđenu blokadu i opstrukciju, koja je srećom riješena prisebnošću, odlučnošću i hrabrošću predsjednika Skupštine".

"Reprizu smo imali sada početkom septembra, kada ste počeli da fingirano plašite narod terorizmom, kada je Glavni odbor URA u jednoj sekularnoj državi donio odluku da ustoličenje ne treba da se obavi na Cetinju, kada je URA glasala u cetinjskom Parlamentu protiv ustoličenja, kada su potpredsjednici URE danima pozivali Crkvu da izmjesti ustoličenje, kada je Abazović bio protiv ustoličenja i akcije policije, a onda kada je sve prošlo dobro, krenuo u najlicemjerniju kampanju ikada, blateći i klevećući premijera i sve one koji su bili i za ustoličenje, i za akciju policije i koji se nikada nijesu kolebali. Za razliku od tebe, koji si htio cijeloj parlamentarnoj većini i Vladi da zabiješ nož u leđa", saopštile su Demokrate.

Navode da Abazović izjednačava Demokrate "sa DF-om" i da priča da je "zaštitnik evropskog puta".

"Vjerovatno misliš na ona dva tužilačka zakona koja si pokušao iza leđa međunarodne zajednice da proguraš početkom godine. Ili na onaj izbor partijskih članova TS-a koji si trgovački bio namjerio da proguraš suprotno porukama EU. Ili na ono kad si ćutao kad je prvobitno ključni bord ključne energetske kompanije trebao da završi većinski u rukama jedne političke strukture, pa je odlučnošću premijera i još nekih od nas to spriječeno. Mogli bi nabrajati do sjutra, kako si trgovao i unutar i van zemlje. I u Beogradu i u Skoplju, ali ovoga puta i Podgorici sa ekipom Veselina Veljovića".

Demokratska Crna Gora optužila je Abazovića i da su njegovi "kadrovi u Ministarstvu odbrane nezakonito pratili predsjednika Skupštine Crne Gore, za vrijeme izbora u Nikšiću".

"Dok su predsjednika Skupštine Crne Gore satanizovali beogradski tabloidi i Vučićevi mediji, ti si njihova zvijezda punih godinu dana. Imaš istog prijatelja kao i DPS", navodi se između ostalog u regovanju koje je potpisao pres centar Demokrata.