Građanske liste: Tivat ide naprijed, sa ili bez podrške SDP-a

Lideri tri građanske liste reagovali na potez tivatskog SDP-a, koji je prihvatio odluku svoje centrale da ta partija uskrati podršku tivatskoj vlasti

13056 pregleda 25 reakcija 26 komentar(a)
Tivat (Ilustracija), Foto: SZS Tivat
Tivat (Ilustracija), Foto: SZS Tivat

Povodom najave Opštinskog odbora SDP Tivat da uskraćuju manjinsku podršku građanskoj koaliciji listi Narod Pobjeđuje, Bokeški Forum i “Goran Božović-časno i odgovorno za bolji Tivat”, nosioci te tri građanske liste su ocijenili da to “nije ništa novo ni neočekivano.”

Opštinski odbor SDP Tivta danas je saopštio da je na sinoćnjoj sjednici taj odbor odlučio da prihvati prošle sedmice donešenu odluku Predsjedništva te partije o uskraćivanju manjinske podrške vlasti kolaiciji NP-BF-GB u Tivtu.

“Podsjećamo građane da je predizborni slogan SDP-a bio 'Odbranimo grad', a vidimo kako ga brane. I o ovom, kao i o ostalim potezima SDP-a po pravilu smo obavještavani iz medija, a povrh svega ovo saopštenje je za OO SDP Tivat sastavio medijski pul iz Podgorice. I SDP-u i njihovim istomišljenicima iz Podgorice saopštavamo da su građani Tivta 30. avgusta prošle godine rekli šta misle o tome. Budite spokojni, Podgorica se više neće pitati u Tivtu, a vaši ideološki razlozi ne zanimaju ni tivatsku vlast ni građane Tivta,” saopštili su nosioci listi Narod Pobjeđuje – gradonačelnik Tivta Željko Komnenović, Bokeški Forum – predsjednik SO Tivat Andrija Petković i Goran Božović iz istoimene liste, a koji je sada potpredsjednik Opštine Tivat.

Povezani članci

10. Septembar 2021.

Tivatski SDP uskraćuje manjinsku podršku lokalnoj vlasti

Njih trojica su naglasili da je ovim svojim potezom, “SDP i dokazao da mu je važnija nacionalistička histerija i vještačke podjele u Crnoj Gori, koje stvara njihov ideološki patron u cilju odbrane kriminalom stečenih miliona, nego interes građana Tivta.”

“Sa vašom podrškom ili bez nje, Tivat ide naprijed i u sigurnim je rukama,” poručili su Komnenović, Petković i Božović.

Bonus video: