Evropska integracija vodeći kohezioni faktor

Francuski ambasador podržao crnogorski integracioni proces, ponovivši da je njegova misija u Crnoj Gori da pomogne da ona što prije postane dio porodice prosperitetnih evropskih država

3452 pregleda 1 komentar(a)
Timonije i Kordić, Foto: Generalni sekretarijat Vlade
Timonije i Kordić, Foto: Generalni sekretarijat Vlade

Evropska integracija je vodeći kohezioni faktor u crnogorskom društvu, zaključeno je na sastanku glavne pregovaračice Zorke Kordić sa francuskim ambasadorom Kristijanom Timonijeom.

Timonije je, kako se navodi, podržao crnogorski integracioni proces, ponovivši da je njegova misija u Crnoj Gori da pomogne da ona što prije postane dio porodice prosperitetnih evropskih država.

"Uoči posjete delegacije francuskog Senata Crnoj Gori iduće sedmice, razmijenili su mišljenja i stavove o potencijalnim projektima saradnje i svim oblastima u kojima Francuska može biti od koristi pregovaračkom procesu Crne Gore s Evropskom unijom", kaže se u saopštenju.

Dogovoren je nastavak komunikacije i saradnje sa francuskim Generalnim sekretarijatom za evropske poslove posredstvom Ambasade Francuske, s ciljem upoznavanja sa francuskim modelom koordinacije evropskih poslova.

Bonus video: