Mandić: Đukanovićev govor očajnika, glavni je krivac za propast društva

"Naredni dani moraju pokazati gdje se Crna Gora danas nalazi i kojim putem namjerava da krene", kazao je Mandić

16801 pregleda 67 reakcija 67 komentar(a)
Mandić, Foto: Boris Pejović
Mandić, Foto: Boris Pejović

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić ocijenio je danas da je nastup predsjednika Mila Đukanovića, u intervjuu hrvatskom Jutarnjem listu, "govor očajnika, potrošenog političara i čovjeka koji je glavni krivac za tridesetogodišnju pljačku, nedjela i propast crnogorskog društva".

Mandić je u izjavi za Tanjug ocijenio da Đukanović, sada "na zalasku svoje političke karijere", priznaje da je ostao bez međunarodne i podrške naroda, ali da pokušava da se rehabilituje uz pomoć nekih političara iz okruženja, prvenstveno Hrvatske, Federacije BiH i "lažne države Kosovo".

"Đukanovićevo pominjanje da je na sceni pokušaj da Srbija želi Kosovo, ali bez Albanaca i Crnu Goru, ali bez Crnogoraca, predstavlja licemjerstvo, jer je on zapravo taj koji je zdušno podržao etničko čišćenje Srba na Kosovu i Metohiji i javno zaprijetio, tokom izborne kampanje 2020. godine, da će 30. avgusta biti tijesno SPC i Srbima u Crnoj Gori i pripremao im traktore za put u jednom pravcu", kazao je Mandić.

Ne zabrinjava, ističe, "dezorjetisani Đukanović" koliko pokušaji tih struktura iz okruženja koje žele da ga vrate u "igru".

"Naredni dani moraju pokazati gdje se Crna Gora danas nalazi i kojim putem namjerava da krene. Jedino mi, građani Crne Gore, možemo dati odgovor kakvu Crnu Goru želimo: da li želimo da Crna Gora bude demokratska država ili ne, da li mi možemo da osvojimo slobodu i izgradimo institucije, da li možemo da razvijemo našu ekonomiju i zaposlimo mlade ljude, i ključno: da li do tih ciljeva možemo doći sa Milom Đukanovićem kao ključnim donosiocem odluka", poručio je Mandić.

Bonus video: