DPS Golubovci: Napad na Vukovića je atak na sve vrijednosti kojima se Zećani ponose

Iz DPS-a su kazali da su političke razlike legitimne, ali da mještani Zete neće dozvoliti je da ih neko vrijeđa

4717 pregleda 18 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Odbor Demokratske partije socijalista (DPS) Opštine u okviru Glavnog grada Golubovci osudio je jučerašnji napad na gradonačelnika Podgorice Ivana Vukovića prilikom njegove posjete Zeti.

Kazali su da je taj čin u suprotnosti sa svim što Zeta predstavlja, kao mjesto poznato po domaćinskom odnosu prema svima, gdje je gost uvijek dobrodošao.

"Napad na gradonačelnika Vukovića je napad na sve vrijednosti kojima se Zećani ponose, prije svega kao dobri domaćini koji goste ne dijele, nego dočekuju, koji ne vrijeđaju, nego ugošćavaju, koji štite a ne napadaju", saopšteno je iz DPS-a.

Rekli su da su političke razlike legitimne, ali da mještani Zete neće dozvoliti je da ih neko vrijeđa, da unižava njihovo dostojanstvo i osobine kojima se ponose.

"Zbog toga, jučerašnji napad na gradonačelnika Vukovića izražava osudu Zećana koji su jedinstveni u odbrani svog kraja od agresivnih ataka na ljudske vrijednosti koje krase ovaj kraj. U Zeti to neće proći", zaključuje se u saopštenju.

Povezani članci

11. Septembar 2021.

Vuković verbalno napadnut u Zeti, priveden Kukuličić

LP: Spriječiti napade na nosioce javnih funkcija

Predsjednik Odbora Liberalne partije Glavnog grada, Jovan Rabrenović, kazao je da osuđuju "huliganski napad" na gradonačelnika Podgorice.

Kazao je da LP zahtijeva od Tužilaštva i Uprave policije da hitno i u potpunosti ispitaju slučaj i utvrde "motive, nalogodavce i kreatore" napada.

"Posebno zabrinjava da je lice koje je prvo verbalno, a kasnije i fizički pokušao da nasrne na gradonačelnika Podgorice uputilo više prijetnji smrću. Ovaj napad mora hitno dobiti sudski epilog i zasluženu kaznu kako bi se spriječili svi ostali bezumnici da na ovakav ili sličan način nasrću na nosioce javnih funkcija u Podgorici i Crnoj Gori", saopštio je Rabrenović.

Rekao je da Vuković, kao i do sada, ima potpunu podršku LP u svim aktivnostima koje preduzima da bi Podgoricu gradili kao savremeni evropski grad.

Bonus video: