Konatar: Prva tačka razgovora parlamentarne većine da bude izbor novog Tužilačkog savjeta

"U svakom slučaju, ukoliko i dalje budemo imali blokadu unutar parlamentarne većine oko Tužilačkog savjeta, znači da neko svjesno blokira Crnu Goru na evropskom putu i opstruira borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala", kazao je on

16437 pregleda 344 reakcija 26 komentar(a)
Konatar, Foto: Savo Prelević
Konatar, Foto: Savo Prelević

Prva tačka na kojoj će URA insistirati na sastanku parlamentarne većine jeste izbor novog Tužilačkog savjeta, poručio je potpredsjednik Građanskog pokreta URA i šef poslaničkog kluba "Crno na bijelo“ Miloš Konatar.

On je ocijenio da je to najurgentnija stvar koja se očekuje od partija vlasti i da bez rješavanja iste nema dalje priče o reformskim procesima i stabilizaciji zemlje u mnogim aspektima.

"Podsjetio bih kolege i da smo krajem jula iskristalisali četiri imena za Tužilački savjet i da nije jasno zbog čega on nije još uvijek izglasan od strane većine poslanika u Skupštini Crne Gore. Zbog toga pozivam kolege da finalizujemo ovaj proces. Više nema prostora za političko kalkulisanje i odugovlačenje. Niko nema opravdanje u ovom trenutku da sabotira reformu Tužilaštva i opstruira izbor novog Tužilačkog savjeta“, poručio je Konatar.

On ističe i da bi nakon tog sastanka javnost vidjela postoji li spremnost parlamentarne većine da radi u interesu građana i države Crne Gore a to u ovom trenutku nesumnjivo predstavlja, kako navodi, hitan izbor Tužilačkog savjeta koji bi oslobodio put daljim reformskim procesima u sistemu.

"U svakom slučaju, ukoliko i dalje budemo imali blokadu unutar parlamentarne većine oko Tužilačkog savjeta, znači da neko svjesno blokira Crnu Goru na evropskom putu i opstruira borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala. Dakle, razgovor unutar parlamentarne većine je neophodan, a prva tačka na kojoj insistiramo je izbor novog Tužilačkog savjeta i reforma Tužilaštva“, saopštio je Konatar.

Bonus video: