Miranović: Janković, jurišnik JUL-a i DPS-a sav angažman ugradio u unižavanje Cetinja, crnogorskog identiteta i CPC

"Na takve sramne poduhvate Jankovića, o čijem licemjerstvu najbolje govori i činjenica da je, dok je rukovodio gradom, čak i igralište na Cetinju upisano na ime Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP), i njegovog sestrića Đuraškovića, na čijem huškačkom potencijalu bi pozavidjeli Slavko Mandić, Božidar Šundić i čuveni urednici edicije "Rat za mir", nije dostojno ni pružati adekvatan odgovor, jer će ih istorija ubrzo smjestiti tamo gdje zaslužuju"

6387 pregleda 14 komentar(a)
Miranović, Foto: URA
Miranović, Foto: URA

Lazar Miranović, član Građanskog pokreta URA saopšti je danas sa je "mučno slušati i gledati političko-propagandno djelovanje jurišnika Demokratske partije socijalista (DPS) Milovana Jankovića, bivšeg prvaka JUL-a Mire Marković i nekadašnjeg, na nesreću Cetinja, gradonačelnika Prijestonice".

Milovan Janković, odbornik DPS u Skupštini Prijestonice Cetinje, i bivši gradnoačelnik ovog grada, poručio je ranije danas potpredsjedniku Vlade Crne Gore i lideru Građanskog pokreta URA, Dritanu Abazovića da treba da ga je sramota.

"Sram te bilo, mrtvi ti se otac prevrće u grobu", poručio je ranije danas Janković.

"Još tragikomičnije je što se na sramne izjave Jankovića nadovezuje njegov sestrić i bivši šef kabineta iz redova SDP-a Nikola Đurašković, sa gotovo identičnim klero-fašističkim pristupom. To nije ni ponosno Cetinje, a ni građanska Crna Gora", istakao je Miranović.

Nikola Đurašković, Predsjednik Kluba odbornika Socijaldemokratske partije (SDP) u Skupštini Prijestonice Cetinje i potpredsjednik SDP poručio je takođe ranije danas da je Abazović "najodgovorniji za sramnu okupaciju Cetinja po nalogu tuđe crkve i Aleksandra Vučića".

On je Abazoviću poručio "kada i ako dođeš na Cetinje dobro ćeš čuti naš zajednički odgovor koji si kao malo ko prije tebe zaslužio".

Miranović je takođe kazao da je upravo Janković, "prvo kao nekadašnji jurišnik cetinjske podružnice JUL-a, radeći po diktatu Slobodana Miloševića i Mire Marković, a onda kao jurišnik DPS-a i po diktatu Mila Đukanovića, sav svoj životni i politički angažman ugradio u unižavanje Cetinja, crnogorskog identiteta i Crnogorske pravoslavne crkve (CPC)".

"Kako drugačije opisati djelovanje onih koji su devedesetih jednako grčevito branili ideje velikosrpskog nacionalizma, a koji danas isto čine u ime crnogorskog nacionalizma. Na takve sramne poduhvate Jankovića, o čijem licemjerstvu najbolje govori i činjenica da je, dok je rukovodio gradom, čak i igralište na Cetinju upisano na ime Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP), i njegovog sestrića Đuraškovića, na čijem huškačkom potencijalu bi pozavidjeli Slavko Mandić, Božidar Šundić i čuveni urednici edicije "Rat za mir", nije dostojno ni pružati adekvatan odgovor, jer će ih istorija ubrzo smjestiti tamo gdje zaslužuju. Baš kao i njihove političke fosile i satelite nekadašnjeg Miloševićevog SPS-a: JUL i DPS", zaključio je Miranović.

Bonus video: