Radulović u srijedu u Solunu

Sastanku će, kako su naveli iz tog resora, prisustvovati i evropski komesar za susjedstvo i proširenje Oliver Varhelji, predsjednik Komiteta Regiona EU Apostolos Cicikostas, kao i šefovi diplomatija zemalja Zapadnog Balkana

5579 pregleda 0 komentar(a)
Radulović, Foto: Skupština Crne Gore
Radulović, Foto: Skupština Crne Gore

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović učestvovaće sjutra na skupu koji se održava u okviru Međunarodnog sajma u Solunu, kao podrška državama Zapadnog Balkana za uključivanje u dijalog i razmjenu mišljenja u okviru Konferencije o budućnosti Evrope.

Iz Ministarstva vanjskih poslova kazali su da će Radulović na događaju pod nazivom Pridruživanje država Zapadnog Balkana Konferenciji o budućnosti Evrope, učestvovati na poziv alternativnog ministra vanjskih poslova Grčke, Miltijadisa Varvicijocisa.

Sastanku će, kako su naveli iz tog resora, prisustvovati i evropski komesar za susjedstvo i proširenje Oliver Varhelji, predsjednik Komiteta Regiona EU Apostolos Cicikostas, kao i šefovi diplomatija zemalja Zapadnog Balkana.

„Ujedno, to će biti prilika za afirmaciju dosadašnjeg napretka Crne Gore u pregovaračkom procesu, kao i diskusiju o budućim izazovima na planu evropske integracije“, kaže se u saopštenju.

Bonus video: