Lipovina Miranoviću: Umjesto što gubi vrijeme baveći se porodičnim relacijama, bolje da Abazoviću postavi pitanja

"Zahvaljujući Ustavu Crne Gore u kojem je najviše udjela imao baš Ranko Krivokapić, danas je potrebno 2/3 podrške u parlamentu da bi se isti mijenjao. Da nije tako, od 30.08. prošle godine do danas, klerofašisti koje upravo Vaša partija drži na vlast ukinuli bi crnogorsku zastavu i himnu, a to bi bio samo početak kraja Crne Gore"

3972 pregleda 16 komentar(a)
Lipovina, Foto: SDP
Lipovina, Foto: SDP

Ana Lipovina, članica Glavnog odbora (GO) Socijaldemokratske partije (SDP) saopštila je danas da bi umjesto što gubi vrijeme baveći se cetinjskim porodičnim relacijama, bolje bilo da član Građanskog pokreta URA Lazar Miranović postavi nekoliko pitanja predsjedniku svoje partije Dritanu Abazoviću.

"Umjesto što gubi vrijeme baveći se cetinjskim porodičnim relacijama, jer Cetinje zna ko su Milo Janković i Nikola Đurašković, a ko oni koji su Cetinju poslali suzavac, bolje bi bilo da gospodin Lazar Miranović postavi nekoliko pitanja predsjedniku svoje partije, Dritanu Abazoviću", istakla je Lipovina.

Ona je reagovala na jučerašnje saopštenje Miranovića.

Lipovina je rekla da bi Miranović Abazovića mogao da pita sljedeće:

"1. Da li je zadovoljan akcijom policije kako je prvobitno tvrdio ili se izvinjava Cetinjanima? Ne može i jedno, i drugo.

2. Da li ga je sramota što je kabinet premijera upotrijebio lažni snimak u zoru 5-og septembra koji je poslužio kao alibi za nasilje nad građanima Cetinja? Digitalni forenzički centar je dokazao da je taj snimak navodnog napada građana na policiju nastao tri sata kasnije, a ne u zoru kako je tvrdio kabinet premijera.

3. Da li je bitniji život Porfirija Perića nego običnog Cetinjanina/Cetinjanke? Dritan Abazović ni jednom ne reče da ne zna što bi se desilo da je neko od Cetinjana stradao od prekomjerne sile njegove policije.

Pitajte ga za ovo i javite nam odgovore, gospodine Miranoviću. Dok se Vi kao partija bavite ekologijom i zaštitom životne sredine, Cetinje je zasuto sa oko 900 suzavaca, šok bombi i gumenih metaka u samo jednom danu. Zašto niste onda došli da pokupite ostatke od tih suzavaca ili doveli stručnjake da provjere kvalitet vazduha na Cetinju od tog dana? Niste došli zato što je Dritan Abazović zadovoljan akcijom policije, to je više puta ponovio", istakla je Lipovina.

Ona je dodala da je "uz sve mane koje je imao, SDP od postanka do danas posvećen ideji nezavisne i građanske Crne Gore".

"Zahvaljujući Ustavu Crne Gore u kojem je najviše udjela imao baš Ranko Krivokapić, danas je potrebno 2/3 podrške u parlamentu da bi se isti mijenjao. Da nije tako, od 30.08. prošle godine do danas, klerofašisti koje upravo Vaša partija drži na vlast ukinuli bi crnogorsku zastavu i himnu, a to bi bio samo početak kraja Crne Gore. Nego, da se vratimo SDP-u. Nakon ulaska Crne Gore u NATO, koji je jedan od programskih ciljeva partije, SDP je izašao iz vlasti. Nije dobro biti vlast po svaku cijenu, kao što ste Vi sad, gospodine Miranoviću. Funkcije dođu i prođu, a Crna Gora je pala i uzdigla se mnogo puta, pa će se uzdići i poslije Vaše partije", zaključila je Lpovina.

Bonus video: