"Krivokapić nije bio uključen u postizanje dogovora između df i demokrata"

Medojević: URA će ići ka pregovorima sa DPS, internacionalizaciji problema i vanrednim izborima

"Mi smo bili za novu Vladu, da bude formirana od postojeće većine plus manjinske partije. Kompromis sa Demokratama je da idemo u rekontruisanu vladu, oni više ne stoje na poziciji ekspertske vlade", pojasnio je Medojević

30292 pregleda 101 reakcija 109 komentar(a)
Medojević, Foto: Boris Pejović
Medojević, Foto: Boris Pejović

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) i predsjednik Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević rekao je danas da premijer Zdravko Krivokapić nije bio uključen u postizanje dogovora između DF i Demokratske Crne Gore, prenosi Portal RTCG.

On je na konferenciji za medije kazao da vjeruje da će Građanski pokret URA ići ka pregovorima sa Demokratskom partijom socijalista (DPS), internacionalizaciji problema i vanrednim izborima.

On je kazao da bi bilo bolje da su Demokrate odmah pristupile dogovoru sa DF.

"Mi smo bili za novu Vladu, da bude formirana od postojeće većine plus manjinske partije. Kompromis sa Demokratama je da idemo u rekontruisanu vladu, oni više ne stoje na poziciji ekspertske vlade", pojasnio je Medojević.

Kazao je da računa da URA i dalje bude dio vlasti, ali ne u kapacitetu kao do sada sa pet i po procenata podrške građana.

DF, kako je rekao Medojević, u kontinuitetu govori o neodrživosti aktuelne crnogorske vlade.

"Ona nije stabilna vlada i ne može, kaže, sprovesti nužne reforme, imajući u vidu da je njihov neprijatelj nedemontirana DPS", kazao je on

Medojević je poručio da "Vlada koja je formirana nije bila odgovorna građanima, već Crkvi i koncernu Vijesti".

On je na pres konferenciji rekao i da Evropska unija (EU) već četiri godine nije garant stabilnosti i da je Zapadni Balkan prepušten sam sebi.

"Zbog unutrašnjih poroblema u EU ona nije okrenuta proširenju koje je faktički zaustavljeno", ocijenio je Medojević.

Crna Gora, kao je rekao, mora biti dio projekta Otvoreni Balkan, navodeći kako je premijer Zdravko Krivokapić odbio da javnosti saopšti da je to bio zahtjev Njemačke.

"Ako države Balkana samo regulišu oporezivanje, carinjenje, to će imati pozitivno dejstvo na otvaranje novih radnih mjesta", rekao je Medojević.

Preporučujemo za Vas