Delegacija EU: EK i Eurostat očekuju popis u skladu sa međunarodnim standardima

"Evropska komisija, uključujući Eurostat, nije bila u kontaktu sa crnogorskim vlastima u vezi sa zakonom o popisu. Upoznati smo s činjenicom da je nacrt zakona postao javno dostupan kroz proces javnih konsultacija"

9312 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Evropska komisija, posebno Eurostat, prate dešavanja u vezi popisa u Crnoj Gori i očekuju da će biti u skladu sa međunarodnim standardima, saopšteno je Vijestima iz Delegacije EU u Podgorici.

"Komisija, a posebno Eurostat, prati trenutna dešavanja i očekuje da će se popis u Crnoj Gori sprovesti u skladu sa svim evropskim i međunarodnim standardima, uključujući i u pogledu potrebne konsultacije o pratećim zakonskim rješenjima, kao i o vremenu za pripremu popisa," navodi se u odgovoru Delegacije Vijestima.

Oni podsjećaju da je u toku javna rasprava o Nacrtu zakona o popisu.

"Evropska komisija, uključujući Eurostat, nije bila u kontaktu sa crnogorskim vlastima u vezi sa zakonom o popisu. Upoznati smo s činjenicom da je nacrt zakona postao javno dostupan kroz proces javnih konsultacija," dodaje se.

Povezani članci

15. Septembar 2021.

Đukanović preduhitrio Vladu

Usvajanje zakona o popisu planirano je za posljednji kvartal ove godine, a po pravilima EU popis se ne održava u vrijeme izbornih kampanja.

Bonus video: